Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η ΠΟΡΔΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ...ΤΟ ΠΑΜΕ ...κατά διαόλου, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ!..για τα δημοσιογραφικά:



ΑΛΛΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΑΥΤΟ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ...ΒΡΑΚΕΣ!

ΤΟ πιο κάτω κείμενο προέρχεται από το ΠΑΜΕ... το οποίο και δεν γουστάρουμε. ΄Όμως λέγει κάποιες αλήθειες που δεν μπορούμε να παραβλέψουθμε... Άλλωστε όλοι εν δημοσίω δρώντες ...λένε αλήθειες, αλλά συνήθως ΟΧΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Από το πιο κάτω κείμενο επισημαίνουμε πως... αν πάει στραβά η δημοσιογραφία... οφείλεται στην έλλειψη παιδείας των Δημοσιογράφων! 

Δύο ερωτήσεις:

1) Κάπου εκεί στα 1975 άρχισαν να δημιουργούνται Πανεπιστημιακές Σχολές δημοσιογραφίας, ενώ πριν λειτουργούσαν δημοσιογραφικά ιδιωτικά εργαστήρια εκπαίδευσης! Με τους δήθεν μορφωμένους -σπουδαγμένους δημοσιογράφους που μας προέκυψαν ... για ποιο λόγο η δημοσιογραφία έχει κατρακυλήσει στο επίπεδο ..."Δημοσιογράφοι, αλήτες ...ρουφιάνοι "
--Τι συμβαίνει... οι σπουδές τους οδήγησαν στην αλητεία;
 
--΄Η μήπως ισχύει αυτό που έχουν πει κορυφαίοι δημοσιογράφοι πως " ...δημοσιογράφος γεννιέσαι μα ...  δεν γίνεσαι με σπουδές ή πτυχία; ( Οι σπουδές είναι ...τσόντα στις δυναμικές του γεννημένου δημοσιογράφου κι όχι η ουσία). 

2) Αυτό το ΠΑΜΕ, τι ρόλο παίζει; Είναι κόμμα, ή αριστερόν αρχίδιον του ΚΚΕ; Δηλαδή ...παρακρατική συνιστώσα του Περισσού, που εδώ και μισόν αιώνα πλατσουρίζει στα πολιτικά μας, αλλά βούτυρο δεν βγάζει ;
Έτσι τόσο απλά κι αθώα... για τους νουνεχείς... για όσους κουκουέδες έχουν τσερβέλο...
Κάνουμε λάθος; Εμείς;... Χριστέ και Κύριε! 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σε πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπερψηφίστηκε από το σύνολο των εκπροσώπων του «μεγάλου συνασπισμού» (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) η εισήγηση της εκπροσώπου της «κυβερνώσας αριστεράς» και Γ.Γ στο Δ.Σ. Μαριλένας Κατσίμη (Συσπείρωση/ΣΥΡΙΖΑ) για ίδρυση «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» με φορέα την ΕΣΗΕΑ.
Για άλλη μια φορά κραυγαλέα αποδείχνεται η στρατηγική σύμπλευση των φαινομενικά αντιθέτων, αφού συμφωνούν στους παρακάτω άξονες:
Α) Για την ανεργία ευθύνεται το έλλειμμα μόρφωσης και όχι η καπιταλιστική κρίση που σαρώνει εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας προκειμένου να μείνουν αλώβητα τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Β) Στη θέση του αιτήματος για δωρεάν σπουδές που να καλύπτουν ολόπλευρα τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, μπαίνει η στρατηγική επιλογή της ΕΕ για δια βίου κατάρτιση, η αμφισβήτηση της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης.
Γ) Προτείνει ως διέξοδο στην ανεργία τις ευκαιρίες απασχόλησης στο διαδίκτυο με τους γνωστούς όρους γαλέρας, καθώς επίσης και τη δυνατότητα των ανέργων να μεταβληθούν σε εργοδότες αυτοδιαχειριζόμενων ΜΜΕ, αφού φυσικά ξεπεράσουν την αμορφωσιά τους καταρτιζόμενοι δια βίου μέσων των σεμιναρίων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.
Δ) Για την κάλυψη της χρηματοδότησης της λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ επιλέγει εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα δια βίου μάθησης, πόρους δηλαδή που διατίθενται πλουσιοπάροχα από την ΕΕ, αφού αποτελούν λεία από τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, ταυτόχρονα με το τσεκούρωμα των κονδυλίων που αφορούν τη δημόσια Παιδεία
Ε) Τέλος, για τη λειτουργία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ προτείνεται η συγκρότηση «επιστημονικής επιτροπής» που θα αποτελείται από “επιλεγμένες προσωπικότητες, διακεκριμένους δημοσιογράφους και καθηγητές”, δηλαδή για άλλη μια φορά το γνωστό συνονθύλευμα των γνωστών παρατρεχάμενων και κολλητών.
Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καταψήφισε και καταγγέλλει την συγκεκριμένη πρόταση ως προσβλητική και απαράδεκτα αντίθετη στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και ανέργων δημοσιογράφων μελών και μη μελών της ΕΣΗΕΑ, συνολικά των εργαζόμενων στα ΜΜΕ καθώς και τη νέα βάρδια των εργαζόμενων και άνεργων που σπουδάζουν σε Σχολές και Πανεπιστήμια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου