Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ βασικά. Ως γνωστόν το Υπουργείο αυτό, είναι άντρο ακολασίας ...διορισμού Κυβερνητικών Κωλοσφουγκάριων...Εδώ μπαίνουν ...διορίζονται, γαλατάδες, κλητήρες κομμάτων ...για να ποιούν τον ειδήμονα σε θέματα Τύπου. Διαβάστε την ανακοίνωση των Φωρορεπόρτερς και θα καταλάβετε πολλά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ Ή/ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Αθήνα 6 Μαρτίου 2014
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος οφείλει να δημοσιοποιήσειτα όσα συνέβησαν σε βάρος των Ελλήνων Φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου Joachim Gauck στη χώρα μας, όπου, όπως αποδεικνύεται, η ελληνική πλευρά δεν είχε φροντίσει, ως όφειλε, για την έκδοση των απαραίτητων ειδικών διαπιστεύσεων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων αυτών.

Από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, όταν ανακοινώθηκε επίσημα η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, η ‘Ένωσή μας επικοινώνησε κατά τη συνήθη πρακτική με τη Γενική Γραμματεία Τύπου στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, για να ενημερωθεί σχετικά με την τυχόν έκδοση ειδικών διαπιστεύσεων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη της επίσκεψης από τα μέλη της.
Η Γενική Γραμματεία Τύπου, μας δήλωσε πως δεν της είχε ανατεθεί η αρμοδιότητα για την εν λόγω επίσκεψη, ούτε η έκδοση ειδικών διαπιστεύσεων, αλλά αρμόδια θα ήταν η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Το επίσημο πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου ανακοινώθηκε από την ελληνική Προεδρία το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2014, λίγες ώρες πριν αφιχθεί στη χώρα μας, όπου καμία αναφορά δεν υπήρχε για την ανάγκη έκδοσης ειδικής κάρτας διαπίστευσης από την ελληνική πλευρά για την κάλυψη της επίσκεψης, ενώ σε επικοινωνία του Προέδρου της Ένωσης με την Προεδρία η τελευταία δήλωσε ότι η ίδια δεν θα προβεί σε έκδοση κάποιας ειδικής διαπίστευσης.
Τo ίδιο απόγευμα και κατά την επίσκεψη του κ. Gauck στην Ακρόπολη απαγορεύθηκε στους έλληνες φωτορεπόρτερ η είσοδος λέγοντάς τους πως «η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα γερμανικά Μέσα». Κι όταν έλληνας φωτορεπόρτερ τους ενημέρωσε πως εργαζόταν για λογαριασμό γερμανικού μέσου, του ζητήθηκε γερμανικό διαβατήριο!!!
Σήμερα, Πέμπτη 6 Μαρτίου,  τα μέλη μας που πήγαν για να καλύψουν φωτογραφικά την επίσημη κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν τους ζητήθηκε ειδική κάρτα διαπίστευσης για να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο μνημείο και την οποία είχαν προμηθευτεί ήδη οι συνάδελφοί τους που συνοδεύουν τον Γερμανό Πρόεδρο από την Γερμανική Πρεσβεία.
Επίσης οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που πήγαν να καλύψουν τη συνάντηση του Γερμανού Προέδρου με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αντιμετώπισαν και πάλι ζήτημα ειδικής κάρτας διαπίστευσης προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος και μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατέληξαν να  φωτογραφίσουν…. στο διάδρομο!
Αποκορύφωμα η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου δεν τους επετράπη η είσοδος από εκπροσώπους της Γερμανικής Πρεσβείας, διότι δεν τους είχε επιδοθεί λίστα από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να επιτρέψουν την είσοδο στους έλληνες φωτορεπόρτερ, σε αντίθεση με τους γερμανούς συναδέλφους τους που την είχαν ήδη προμηθευτεί από τη Γερμανική Πρεσβεία.
Δεν υπήρξε δε κανένας εκπρόσωπος από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε η συνάδελφοί μας να μπορέσουν να διαπραγματευτούν την είσοδό τους, αλλά αντιθέτως, οι συνομιλίες γίνονταν με εκπροσώπους της Γερμανικής Πρεσβείας.
Οι συνάδελφοί μας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι γι αυτήν τη συμπεριφορά, αρνούμενοι να διαπραγματευτούν με υπαλλήλους της Γερμανικής Πρεσβείας.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτόν τον εν τοις πράγμασι αποκλεισμό ή/και δυσχερή θέσηστην οποία βρέθηκαν σήμερα οι έλληνες επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, καθώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή μέριμνα από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να καλύψουν απρόσκοπτα όπως κάθε φορά, επίσημη επίσκεψη ξένου αξιωματούχου και μάλιστα Αρχηγού Κράτους.
Κατόπιν αυτών αναρωτιόμαστε αν την επόμενη φορά θα πρέπει να απευθυνθούμε απευθείας στην οποιαδήποτε αντίστοιχη Πρεσβεία, εφόσον η χώρα που έχει σήμερα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρμόδια ή δεν μεριμνά για την έκδοση των απαραίτητων διαπιστευτηρίων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των επίσημων εκδηλώσεων κατά την επίσκεψη οιουδήποτε ξένου αξιωματούχου.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                              Η Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου