Δευτέρα 8 Απριλίου 2013


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ...


ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ "επαναστατικό" ΜΗΝΥΜΑ:


ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΟΙ ΑΜΒΩΝΕΣ

Ήγγικεν η ώρα.. Ο παπάς να ξαναγίνει μπροστάρης…φανάρι στο πληττόμενο ποίμνιο του από την εισβολή- κατοχή ξένων σκοτεινών δυνάμεων , κυρίως οικονομικών εγκληματιών, οι οποίοι αδίστακτα εν μια νυκτί μετέβαλαν την Ελλάδα σε απέραντο τόπο γενικής απελπισίας. 

Ήλθε η ώρα ο άμβωνας να ξαναπάρει φωτιά και τη σημασία που είχε προ της επιδρομής της αποχαυνωτικής βρωμιάρας .τηλοψίας. 
Ο θρυλικός ΄Ελλην παπάς ,αν και γνωρίζει τα πάντα, σιωπά, σήμερα στα διαδραματιζόμενα, περιοριζόμενος, για την απάλυνση των πολλαπλών δεινών που επέλασαν, ξάφνου, από εγχωρίους και εξ Εσπερίας ληστοσυμμορίτες…στον ρόλο του απλού σιτιστή των πεινασμένων…
Είναι κι αυτό βέβαια , η φιλανθρωπία ,μέσα στην αποστολή του, αλλά ΟΥΚ ΕΠ ΑΡΤΩ μόνον.. Τα συσσίτια είναι το αποτέλεσμα των αρπακτικών εισβολέων … Και τις ασχήμιες αυτές καλείται η Εκκλησία να πληρώσει από το βαλάντιόν της! Και δεν οργίζεται!.Θαρρεί πως εκτελεί το αποστολικόν της καθήκον..Κατά Χριστόν! Αμ δεν είναι έτσι και το γνωρίζετε, αδελφοί λίαν καλώς και καλύτερον εμού, του απομακρυσμένου μέσα στα ρουμάνια και τις σπηλιές! 
Είναι η ώρα της εξέγερσής σου Έλληνα παπά. Ο λόγος σου ας πάψει πια να είναι παρηγορητικός. Να γίνει πύρινος, καταγγελτικός και σκληρός για να αφυπνίσει κοιμώμενες κι αποχαυνωμένες συνειδήσεις.Είμαι ο ελάχιστος που θα σου

_________________________________

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ...


Νεο-Οθωμανική Ελλάδα: Μύθος ή Πραγματικότητα;


'Ο Νταβούτογλου για τον Μπουτάρη
«Δίνω το λόγο μου στον αγαπητό Γιάννη...'

του Κώστα Πικραμένου

*Ο όρος Neottomanism (Νεο-οθωμανισμός) εισήχθη στο δημόσιο ακαδημαϊκο διάλογο στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών από τον καθηγητή Αχμέτ Νταβούτογλου ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται πλέον κατά κόρον τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τις πολιτικές ελίτ των γειτονικών με την Τουρκία κρατών.

Οι περισσότεροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες και πανεπιστημιακοί χρησιμοποιούν τον όρο «νεο-οθωμανισμός» για να εξηγήσουν συγκεκριμένες πολιτικές και επιλογές της Τουρκίας στον εγγύς Βαλκανικό και Ευρω-ασιατικό χώρο.
_________________________________

Τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα του Αγίου Όρους!ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ..ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ! ΑΥΤΟΙ!..Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! Ρε, μπασταρδάκια της Αριστεράς κι άλλων κομματικών φαντασιώσεων....

 ΡΕ η Ελλάς δεν είναι ...κομματόσκυλο, όπως εσείς... 

αλλά ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!



Σε μια εποχή που η τυπογραφία άνηκε ακόμη στο μακρινό μέλλον, ταχειρόγραφα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για να διασωθούν οιαρχαίες γνώσεις στο διηνεκές.

Στο Μεσαίωνα, ορισμένα μοναστήρια λειτούργησαν και ως «κιβωτοί γνώσεων» διαφυλάσσοντας τα αρχαία κείμενα με τη μορφή χειρογράφων.
Τα χειρόγραφα αυτά αντιγράφονταν από μοναχούς μέσα στο ημίφως των μοναστηριακών εργαστηρίων, στα περίφημα καλλιγραφεία. Τα περισσότερα αρχαιοελληνικά κείμενα που
διασώθηκαν ως τις μέρες μας, είναι αποτέλεσμα των ακατάπαυστων αντιγραφών, που γίνονταν σ’ αυτά τα εργαστήρια από ορισμένους γενναίους μοναχούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου