Τρίτη 23 Απριλίου 2013


AΠΑΓΩΓΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ 

ΠΡΩΘΥΟΥΡΓΟΥ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ 
1611905
Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr θύμα απαγωγής έπεσε πριν λίγες ώρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.

Το άκουσμα της είδησης έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, και ο Πατριάρχης κ. Ιώαννης, ο οποίος είναι κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές της χώρας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ ο διάκονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο σκοτώθηκε.
Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας στην Romfea.gr, μας ενημέρωσαν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών κ. Ιωάννη.

Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.
Νεότερη ενημέρωση:
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κινητοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς έρευνας για να εντοπιστούν οι απαχθέντες.
Επίσης να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επικοινώνησε άμεσα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, όπου του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.


ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΌ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ.ΚΡΙΜΑ!


ΠΑΕΙ ΚΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ.. ΜΠΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Χ.Α


ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ 
ΑΥΓΗΣ... ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ 
..ΑΛΛΑ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ! 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε μακροσκελή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, θέτει καίρια ερωτήματα για το φαινόμενο της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στον σημερινό δημόσιο βίο. 
ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ: Δηλαδή πρέπει να πάρουμε την άδεια του αγιοτάτου για να ιδρύσουμε κόμμα και να έχουμε παρουσία στο δημόσιο βίο; Μωραίνει Κύριος ... Γιατί μωρέ Γέροντα τόση καθυστέρηση;.. Έπρεπε να το σκεφτείςμέχρις ότου κάνεις τη μαλακία.. Δεν σε είδαμε ποτέ στο παρελθόν να στηλιτεύσεις τις συμμορίες του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ... Τ'ωρα ξ'ύπνησες; Καλά χαιρέτα μας τον πλάτανο...
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του Μητροπολίτη Πειραιώς:
"Τό φαινόμενο τοῦ νεοπαγανισμοῦ εἶναι γνωστό ὅτι κατασκευάστηκε ἀπό τούς σκοτεινούς ἡγήτορες τῆς «νέας ἐποχῆς» καί τῆς «νέας τάξεως πραγμάτων» γιά νά ἀποτελέση ἐκ παραλλήλου μέ τό Ἰσλάμ τούς προωθητικούς κριούς γιά τήν ἐκπόρθηση τοῦ Χριστιανισμοῦ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ... ΟΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΚυριότερες ειδήσεις

Ζωντανή κάλυψη


Ρύθμιση - "ανάσα" για την αγορά με συμψηφισμό οφειλών

Nooz.gr - ‎πριν από 33 λεπτά‎
"Ανάσα" στην αγορά αναμένεται να δώσει ρύθμιση που προβλέπει τον συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ από επιχειρήσεις προς το κράτος με οφειλές του κράτους προς επιχειρηματίες. Η ρύθμιση που βρίσκεται υπό επεξεργασία από το οικονομικό επιτελείο, αναμένεται ...

Συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό ...

Τα Νέα Οnline - ‎πριν από 11 λεπτά‎
Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα γίνει η σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Σαμαρά. Συνεδριάζει σήμερα, στις 13:30, στο Μέγαρο ...

Κυβερνητικές επαφές για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των...

Η Καθημερινή - ‎πριν από 55 λεπτά‎
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου δήλωσε πως αργά χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ.

ΤΟ οικοπεδο-ΦΙΛΕΤΟ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ...

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ 85 ΣΤΡΕΜ. -ΦΙΛΕΤΟ- ΣΤΟ 
ΚΑΒΟΥΡΙ!

Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκκλησία της Ελλάδος, θα προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την έκταση των 85 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή του Μικρού Καβουριού, γειτνιάζει δε με την υπό παραχώρηση έκταση που έχει εκεί η ΕΤΕ (Αστέρας Βουλιαγμένης) και το ΤΑΙΠΕΔ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκλησιαστικοί παράγοντες έχουν συνεχή ραντεβού με πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι περιμένουν την έκβαση του διαγωνισμού για τον Αστέρα προκειμένου να διαπραγματευτεί με το νέο ιδιοκτήτη.
Δεν αποκλείεται δηλαδή αυτός που θα πλειοδοτήσει για το Μικρό Καβούρι, να έρθει σε ξεχωριστή συμφωνία με την Εκκλησία για τα γειτνιάζοντα 86 στρέμματα ώστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση μιας έκτασης που συνολικά θα φτάνει τα 300 στρέμματα.
Αλλωστε, η Εκκλησία μπορεί να διαπραγματευτεί ευκολότερα με κάθε υποψήφιο επενδυτή, αφού δεν έχει τις δεσμεύσεις και τα γραφειοκρατικά εμπόδια του ΤΑΙΠΕΔ.
Στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας κάνουν ραντεβού προκειμένου να δουν τις διαθέσεις των επενδυτών καθώς και το τίμημα που θα μπορούσαν να εισπράξουν από μια μακροχρόνια μίσθωση. Αλλωστε, η συγκεκριμένη έκταση θεωρείται το «φιλέτο» της Εκλλησίας.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ


oikoumenikos-aek
 ΑΕΚΑΡΑ ..Ο 
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ...

Επεμβαίνει 
ορθώς... αλλά 
κατόπιν εορτής!
Η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ,μετά από ενα σχεδον αιώνα επιτυχιών υποβιβάστηκε από την πρώτη στην δεύτερη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η ιστορία της ΑΕΚ ξεκινά πολύ πιο πριν, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου συγκέντρωνε μεγάλη πληθυσμιακή κοινότητα Ελλήνων, όπως και η Θεσσαλονίκη και η Σμύρνη, εκτός του τότε ελληνικού κράτους.
Το έμβλημα της ΑΕΚ είναι ο δικέφαλος αετός και τα χρώματα της είναι το κίτρινο και μαύρο, όλα εμπνευσμένα από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να θυμίζουν στους μεταγενέστερους την ένδοξη αθλητική παρακαταθήκη των Ελλήνων της Πόλης αλλά και την ένδοξη Βασιλεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου