Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ALEXAς ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ: "ΜΟΥΦΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ALEXA! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΑΙΔΡΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ'!
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ALEXA η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ! Συνεπώς μην ψάχνεστε!


Διαχειριστής μεγάλου ιστότοπου, από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα, που σύμφωνα με τις μετρήσεις της Google έχει καθημερινά 150.000-200.000 επισκέψεις, μας μίλησε για την πλατφόρμα alexa.com η οποία εμφανίζεται να δίνει μετρήσεις και να κατατάσσει τα ιστολόγια και τα...



blogs ανάλογα με την επισκεψιμότητα που έχουν! Υποτίθεται ότι κάνει μετρήσεις, διότι όπως μας είπε ο διαχειριστής το blog είναι τελείως αναξιόπιστες:
"Μην δίνετε καμία σημασία στο alexa. Είναι εντελώς αναξιόπιστες οι μετρήσεις του. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ένα ιστολόγιο, από τα πολύ γνωστά στην Ελλάδα, του οποίου διαχειριστής είναι παλαίμαχος δημοσιογράφος και το οποίο παρά το ότι οι καθημερινές του επισκέψεις κυμαίνονται από 15.000-25.000 χιλιάδες, βρισκόταν (σύμφωνα με το alexa.com) πολύ πιο κάτω σε κατάταξη από άλλο ιστολόγιο, επίσης γνωστού δημοσιογράφου που εμφανίζεται στην τηλεόραση και λέει δελτίο ειδήσεων! Μην έχετε λοιπόν καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα alexa. Μπορεί να έχετε ανεβάσει τις επισκέψεις σας αλλά η κατάταξή σας να έχει πέσει στους...μετρητές alexa.com"!
Είναι γεγονός. Οι δικές μας επισκέψεις, καθημερινά βρίσκονται γύρω από τις 10.000, στοιχείο πρωτοφανές ειδικά τους τελευταίους μήνες. Τόσες επισκέψεις δεν είχαμε ποτέ! Και όμως, η πλατφόρμα alexa.com, ενώ όταν πριν από μερικά χρόνια είχαμε καθημερινές επισκέψεις 1.000-1.500 μάς κατέτασσε στην θέση 3.000-5.500, σήμερα που έχουμε σχεδόν 7πλασιάσει την επισκεψιμότητά μας, μάς έχει κατεδαφίσει στη θέση 7.550!
Δείτε τις μετρήσεις της Google τι μας δίνουν για την καθημερινή επισκεψιμότητα του blog μας:

Χθεσινή επισκεψιμότητα: 9.929 επισκέψεις. Σήμερα, μέχρι στιγμής: (ώρα 13.35') 3.810 επισκέψεις!




Δείτε το διάγραμμα-καρδιογράφημα των επισκέψεών μας. Γύρω από τις 10.000 κυμαίνονται όλες καθημερινά, πλην μιας εξαίρεσης (η πιο χαμηλή γραμμή) την πρόπεασμένη Κυριακή που είχαμε 5880 επισκέψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου