Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Θέμα παραίτησης Στουρνάρα θέτουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ- ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ (θα βρείτε τον τρόπο)...
Θέμα Στουρνάρα έχουν αρχίσει να θέτουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για υπονόμευση της κυβέρνησης.

Η αμφισβήτηση μάλιστα ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη του ΣΥΡΙΖΑ, τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, Νίκο Φίλη και Θανάση Πετράκο ενώ και ο Νίκος Βούτσης "έδειξε" τον Γιάννη Στουρνάρα με δηλώσεις του. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά "Δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση" ενώ παραδέχθηκε ότι "υπάρχει πρόβλημα με τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος"

Πετράκος

Την παραίτηση του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Πετράκος. "Ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να είχε παραιτηθεί" δήλωσε στον ραδιοσταθμό Alpha, αναφερόμενος στο e-mail που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Βίτσας

Στο ζήτημα αναφέρθηκε μιλώντας στον "Αθήνα 9,84" ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας: «Η φράση "υπονομεύει την εθνική προσπάθεια" είναι μεγάλη κουβέντα, για να την πω, λέω όμως ότι υπάρχει πρόβλημα, ο καθένας κρίνεται με βάση την δουλειά που κάνει" δήλωσε αναφερόμενος στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι εκτός από το θέμα με το e-mail θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον κεντρικό τραπεζίτη και για τον λογαριασμό του ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέσω του οποίου αποπλήρώθηκε η δόση στο Ταμείο.

Βούτσης

Αμφισβήτηση στον Γιάννη Στουρνάρα υπήρξε και από την πλευρά του Νίκου Βούτση ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι στελέχη της κρατικής μηχανής "δεν παρέχουν στην κυβέρνηση την βοήθεια που πρέπει" δείχνοντας προς την πλευρά του τραπεζίτη.

ΑΥΓΗ

Αν στο κλίμα αυτό συνυπολογιστεί και η πρωτοσέλιδη επίθεση της εφημερίδας Αυγή στον Γιάννη Στουρνάρα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το κλίμα για τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας είναι κάτι παραπάνω από δυσμενές.

Στο πρωτοσέλιδο αναφέρεται ότι "ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι διπλά εκτεθειμένος μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του e-mail που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα "κατάρρευσης" όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές".



Μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει: "Διπλά εκτεθειμένος διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η "διάψευση" του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του "παιχνιδιού" εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών". Ολοκληρώνοντας την επίθεση η εφημερίδα προσθέτει ότι «ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Όσο για τα περί "προϊόντος υποκλοπής", δεν αποτελούν παρά μια ακόμη επιβεβαίωση της ύπαρξης του e-mail».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου