Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ένας λόχος για 3 πρώην... Παπούλιας, Στεφανόπουλος και Σαρτζετάκης έχουν 31 αστυνομικούς για φρουρά!


Από οκτώ αστυνομικούς εξακολουθούν να απασχολούν για την προσωπική τους ασφάλεια οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και Χρήστος Σαρτζετάκης,
αριθμός που ορισμένοι θεωρούν ότι είναι υπερβολικός για δύο πρόσωπα που το μεν έχει εγκαταλείψει την Ηρώδου του Αττικού εδώ και είκοσι πέντε χρόνια και το άλλο εδώ και δέκα! Λογικό, ενδεχομένως, είναι ο Κάρολος Παπούλιας, που μόλις αποχώρησε από την Προεδρία, να έχει στη διάθεσή του περίπου… 15 αστυνομικούς, όσους δηλαδή και οι δύο άλλοι μαζί.



Βεβαίως, οι ανάγκες του κ. Παπούλια είναι αυξημένες, καθώς διατηρεί, εκτός από σπίτι στα Εξάρχεια, και πολιτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο επισκέπτεται καθημερινά, αλλά και ένα σπίτι στην Ηπειρο, στο οποίο πηγαίνει τακτικά. Και προφανώς οι 15 αστυνομικοί τού είναι απαραίτητοι για να είναι καλυμμένες όλες οι ανάγκες του.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν ενεργεία υπουργοί -πλην ορισμένων εξαιρέσεων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται λόγω χαρτοφυλακίου- δικαιούνται πέντε αστυνομικούς για την προσωπική τους ασφάλεια, ενώ οι βουλευτές από έναν έως δύο, ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια. Σημειώνεται ότι συνολικά 1.002 αστυνομικοί αποδεσμεύτηκαν το διάστημα από 22 Ιανουαρίου έως και 26 Μαρτίου από την προσωπική συνοδευτική ασφάλεια προσώπων και τη φρούρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Πανούσης.

Τα στοιχεία είχε αιτηθεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί η Βουλή για το πόσο κόστισε η φύλαξη επωνύμων την τελευταία πενταετία, πόσα και ποια ήταν τα προστατευόμενα από την Αστυνομία πρόσωπα στην Ελλάδα και πόσοι από αυτούς συνεχίζουν να προστατεύονται από την Αστυνομία μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για απόσυρση αστυνομικών από τη φύλαξη VIP προσώπων.


Στην απάντησή του, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ορθολογική διάθεση του αστυνομικού προσωπικού και την εξοικονόμηση τεχνικών μέσων, προκειμένου να διατεθούν στην αστυνόμευση, κατά το χρονικό διάστημα από 22/1/2015 έως και 26/3/2015 αποδεσμεύτηκαν συνολικά 1.002 αστυνομικοί, 115 αυτοκίνητα και 57 δίκυκλες μοτοσυκλέτες. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των φυσικών προσώπων, τα μέτρα προστασίας που παρέχονται, καθώς και τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται, ο κ. Πανούσης έχει αναφέρει ότι αυτά μεταβάλλονται διαρκώς, ανάλογα με τις διαμορφούμενες συνθήκες ασφαλείας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.(ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου