Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!

Ο «μαθητής» Αντώνης Πίκουλας, ξεπέρασε τον «δάσκαλο του στο φέσι» Γ.Κουρή στην εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ: 
Δουλεύεις τζάμπα ή απολύεσαι !

Ο άξιος μαθητής του Γιώργου Κουρή, εκδότης Αντώνης Πίκουλας ξεπέρασε τον δάσκαλο, αφού όχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα "Γαύρος", αλλά απολύει όσους έχουν το "θράσος" να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους !!!...

...Έχοντας θητεύσει δίπλα στον "πρωταθλητή στο φέσι" Γιώργο Κουρή, που μαζί με τους άλλους δύο στενούς συνεργάτες του Κεφαλλονίτη εκδότη, Γιάννης Παπαγιάννη και Γιώργο Τσιρογιάννη στην "ΙΣΟΤΙΜΙΑ", είχαν σχηματίσει ένα αξιοζήλευτο "τρίο στούντζες" παραπληροφόρησης για την στήριξη του "δοκιμαζόμενου"...μπαταχτσή εκδότη.
Είχαν αναλάβει (ειδικά οι Πίκουλας, Τσιρογιάννης) τον άχαρο ρόλο ντε και
καλά...να επαναλειτουργήσουν το ALTER με δημοσιεύματα τους στα σάιτ τους axia και lykavitos . Το ALTER φυσικά δεν άνοιξε ποτέ, δικαιώνοντας δυστυχώς περίτρανα τα όσα κατήγγειλε κατά καιρούς ο pressarismenos, για σπορά ψευδών ειδήσεων οι οποίες εξυπηρετούσαν μόνο τις σκοπιμότητες του Γ.Κουρή.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια τα φέσια μηνών του Πίκουλα στην Εφημερίδα Γαύρος, αλλά αυτή τη φορά σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, ο εκδότης έχει την αξίωση «Δουλεύεις απλήρωτος και αν τολμήσεις να διεκδικήσεις...απολύεσαι».
Αναλυτικά η ανακοίνωση καταγγελία του ΣΜΕΔ:

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ) καταγγέλλει την προκλητική απόλυση του συναδέλφου Α. Λ., μέλους του ΣΜΕΔ, από την εφημερίδα Γαύρος, επειδή… τόλμησε να συντάξει κείμενο με αιτήματα των απλήρωτων εργαζομένων της εφημερίδας προς τον εκδότη. Ο ΣΜΕΔ καταγγέλλει επίσης την απόλυση, λίγες μέρες αργότερα, του Ν. Π., τεχνικού στην εφημερίδα Αξία, κοινών συμφερόντων με την εφημερίδα Γαύρος (Wizard Εκδοτικές Επιχειρήσεις), επειδή… τόλμησε να υποστηρίξει την κίνηση του συναδέλφου.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, δύο ώρες προτού ο συνάδελφος Α. Λ. πιάσει δουλειά, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Wizard Εκδοτικές Επιχειρήσεις, που εκδίδει επίσης την εφημερίδα Αξία και διαχειρίζεται τις ιστοσελίδες gavros.gr και axiaplus.gr, ότι απολύεται και καλείται απλώς να περάσει την επομένη από το λογιστήριο για να πληροφορηθεί πώς θα γίνει η αποπληρωμή των τριών μισθών που του οφείλονται.
Ο λόγος της απόλυσης; Την τελευταία μέρα που ο συνάδελφος εργάστηκε στην εφημερίδα (26/10), είχε συντάξει ένα προσχέδιο με αιτήματα των εργαζομένων προς τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα, ο οποίος επρόκειτο να μιλήσει στους εργαζόμενους για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, σε συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για τις 29/10, ημέρα της απόλυσης του Α. Λ. Είχε προηγηθεί συνέλευση των εργαζομένων στις 25/10, την οποία μάλιστα συγκάλεσε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Διονύσης Βερβελές, προκειμένου ακριβώς να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων προς τον εκδότη. Το προσχέδιο που συνέταξε ο συνάδελφος δεν ήταν λοιπόν παρά το αυτονόητο: μια απόπειρα να καταγραφούν οι απόψεις των εργαζομένων και να μετατραπούν σε συγκεκριμένα αιτήματα προς τον εκδότη.
Φαίνεται όμως ότι ούτε καν ένα στοιχειώδες πλαίσιο εργατικής διεκδίκησης δεν γίνεται ανεκτό σε τέτοιες εφημερίδες-προπύργια Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, όπου μόνος νόμος είναι το Δίκιο του Αφεντικού (συχνά γνωστού και ως «Μεγάλου Προέδρου»…). Την επομένη (27/10), ημέρα που ο συνάδελφος Α. Λ. είχε ρεπό, το προσχέδιο έπεσε στην αντίληψη του αρχισυντάκτη, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μετά το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου, δηλαδή αρκετά μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί, αφού έψεξε τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 6-7 μηνών, για «λάθη» τους στη δουλειά, προχώρησε στη συκοφάντηση του συναδέλφου, αναφέροντας ψευδώς ότι το προσχέδιο που είχε συντάξει είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα στο διαδίκτυο και προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την απόλυσή του.
Είναι προφανές ότι διεύθυνση και ιδιοκτησία της εφημερίδας όχι μόνο δεν ανέχονται να διεκδικούν οι εργαζόμενοί τους τα αυτονόητα, αλλά δεν έχουν καν την αξιοπρέπεια να τους αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο. Η απόλυση του συναδέλφου είχε σαφώς εκδικητικό χαρακτήρα και αποσκοπούσε στον παραδειγματισμό και των υπόλοιπων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του ομίλου. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι, παρά τα συσσωρευμένα χρέη προς τους εργαζόμενους των εκδοτικών του επιχειρήσεων, ο εκδότης Α. Πίκουλας κάνει νέα επιχειρηματικά ανοίγματα: στα μέσα Ιουλίου, η Wizard Εκδοτικές Επιχειρήσεις μετακόμισε από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου σε νέα, μεγαλύτερα γραφεία στο Χαλάνδρι, ενώ εντός του 2012 ο εκδότης είχε ήδη γίνει –σύμφωνα με πρόσφατα, μη διαψευσμένα δημοσιεύματα– και συνιδιοκτήτης της πρώτης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
Ως επιστέγασμα όλης της παραπάνω αθλιότητας, την 1/11/2013 ακολούθησε μία ακόμη απόλυση: ο τεχνικός στην εφημερίδα Αξία Ν. Π. ειδοποιήθηκε για τη λήξη της συνεργασίας του με την επιχείρηση. Ο λόγος της απόλυσής του ήταν ότι υπερασπίστηκε την ενέργεια του συναδέλφου Α. Λ. να συντάξει το προσχέδιο αιτημάτων προς τον εκδότη Α. Πίκουλα, καθώς και ότι… οι Α. Λ. και Ν. Π. συζητούσαν ανοιχτά πώς θα μετέφεραν τα αιτήματα των εργαζομένων της εταιρείας στη συνέλευση που θα λάμβανε χώρα, παρουσία του εκδότη, στις 29/10.
Αυτό όμως που πραγματικά σοκάρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Ν. Π. έχει λαμβάνειν δεδουλευμένα άνω των 12 (!) μηνών, είναι δε πατέρας τριών παιδιών, και μάλιστα το ένα εξ αυτών εισήχθη την 1η Νοεμβρίου (ημέρα της απόλυσής του) στο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί σοβαρό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρούσε καιρό την οικογένεια – και όλα αυτά εν γνώσει της επιχείρησης.
Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών στέκεται αλληλέγγυος στον συνάδελφο Α. Λ., ο οποίος έχει ήδη προσφύγει στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και έχει ενημερώσει την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, στην οποία επίσης ανήκει. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη τόσο του συναδέλφου Α. Λ. όσο και του Ν. Π., καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων της εταιρείας Wizard Εκδοτικές Επιχειρήσεις. Ο ΣΜΕΔ παρέχει την αμέριστη υποστήριξή του στον συνάδελφο Α. Λ. σε όλες του τις ενέργειες και καλεί την ΕΣΗΕΑ και όλα τα κλαδικά σωματεία του Τύπου σε κοινή δράση.

Πηγή: http://pressarismenos.blogspot.com/2013/11/blog-post_19.html#ixzz2lIrGB1J8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου