Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ...


5ωρη στάση εργασίας 

την Τετάρτη 12‐12‐2012, ΣΤΗΝ ΕΡΤ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή, 10‐12‐2012
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ, αποφάσισαν να κηρύξουν 5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12‐12‐2012, ώρες 10:00 – 15:00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων και για την εκχώρηση των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη (ΕΤ1).
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.
Οι ενέργειες που γίνονται εκ μέρους της Κυβέρνησης ενάντια στην ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σ’ αυτήν δεν θα περάσουν.
Η στοχοποίηση της ΕΡΤ εδώ και τρία χρόνια δεν έχει τελειωμό. Οι σημερινοί κρατούντες και χθεσινοί υποστηρικτές νίπτουν τας χείρας τους.
Η κατάργηση της εσωτερικής παραγωγής και το πολλαπλάσιο κόστος που θα χρειαστεί για να αντικαταστήσει τις λειτουργίες που σήμερα σταματούν στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη θα κληθεί να τις πληρώσει ο Έλληνας πολίτης μαζί με όλα τα άλλα δεινά που έχουν επιφυλάξει γι’ αυτόν.
Ζητάμε άμεσα και επιτακτικά λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων συναδέλφων που αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι έρμαια παράδοξων αποφάσεων που τους οδηγούν στην ανεργία και την ΕΡΤ να χάνει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο που πάνω απ’ όλα είναι απαραίτητο και χρήσιμο.
Ζητάμε την αύξηση κι όχι τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος (ΕΡΤ3, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ) γιατί έτσι συρρικνώνεται και απαξιώνεται συνολικά η ΕΡΤ.
Επιτέλους πότε θα καταλάβουν ότι η ΕΡΤ είναι συνταγματική υποχρέωση αλλά και δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες, καλεί να συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας και επίσης στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 13:00 στο χώρο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου