Κυριακή 29 Ιουλίου 2018


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: "ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ"! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

«Κουράγιο ελληνικέ λαέ» ήταν το μήνυμα του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα αναφορικά με την πύρινη λαίλαπα και την...

καταστροφή που επακολούθησε, χωρίς ο Ρώσος ηγέτης να απευθύνει κάποιο μήνυμα στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιοριζόμενος να στείλει μήνυμα μόνο στον από Έλληνα πολιτη. .

Την πλήρη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, τον οποίο συνάντησε σήμερα στη Μόσχα, με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τη λιτανεία προς το άγαλμα του Αγίου Βλαδίμηρου, στο κέντρο της Μόσχας.

Σύμφωνα με πηγές από το  Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, κατά τη συνομιλία του με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρο, ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, εκφράζοντας την προσωπική του οδύνη, αλλά και του λαού της Ρωσίας για το γεγονός ότι χάθηκαν τόσες ζωές.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε συγκλονισμένος προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο ότι η καρδιά του πονάει για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στην πύρινη λαίλαπα και επισήμανε ότι συμπαρίσταται στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο την αγάπη του προς όλον τον αιγυπτιακό λαό και τον «φίλο» Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίον έχει προσκαλέσει επίσημα να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 1030 χρόνια από τη βάπτιση των Ρως, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποίος επίσης συμμετείχε από κοινού με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στις επετειακές εκδηλώσεις.
pronews.gr/thriskeia/702454_vpoytin-se-patriarhi-theodoro-ponaei-i-kardia-moy-toys-anthropoys-poy-hathikan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου