Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ.....

Πρώτος ο χυμός Ελλήνων φοιτητών σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό...

Την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia 2017 κατέκτησε ομάδα φοιτητών από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χάρη στο AVOYOG Smoothie Beverage.
Πρόκειται για έναν χυμό που σχεδίασε η ομάδα και παρασκευάζεται από αβοκάντο ελληνικής καλλιέργειας και ορό στραγγιστού γιαουρτιού με προσθήκη προβιοτικών ινών, φυσικού αντιοξειδωτικού εκχυλίσματος και βιταμίνης C. 
Το ρόφημα δεν περιέχει συντηρητικά και ζάχαρη, έχει υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ ο τρόπος παραγωγής του -με υψηλή συμπίεση για παστεριοποίηση σε κρύο περιβάλλον- εξασφαλίζει τη διατήρηση της γεύσης και των θρεπτικών συστατικών του έως την κατανάλωσή του.
Ο σούπερ χυμός ξεχώρισε ανάμεσα σε 16 προϊόντα που παρουσιάστηκαν από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες και η ομάδα που τον δημιούργησε αποτελείται από τον καθηγητή Πέτρο Ταούκη, την ερευνήτρια Ευφημία Δερμεσονλούογλου, τη διδακτορική φοιτήτρια Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, E. Σαραντάκου και Μ. Ξάνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου