Τρίτη 13 Μαρτίου 2018


Μία φωτογραφία που συγκρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αδόλφο Χίτλερ κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.  
Η φωτογραφία αυτή εμφανίστηκε στο Τwitter με τo χαρακτηριστικό hashtag #HitlerErdogan λίγες ώρες μετά το συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς, από το οποίο ο Ερντογάν ΦΩΤΟγραφήθηκε με ένα κοριτσάκι ντυμένο στρατιώτη.Ο Τούρκος Πρόεδρος… επιστράτευσε ένα 6χρόνο κοριτσάκι και αφού το έντυσε με στρατιωτική στολή, το κάλεσε να εμφανιστεί 


Το μικρό κοριτσάκι φορώντας στο κεφάλι του μπορντό μπερέ, αρχικά αμήχανο και εν συνεχεία βουρκωμένο εμφανίστηκε δίπλα στον Ερντογάν, ο οποίος θέλοντας να το καθησυχάσει του είπε: «Αυτοί ΌΣΟΙ  φορούν μπορντό μπερέ δεν κλαίνε».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόου Ερντογάν με «στρατολόγηση» 6χρονου κοριτσιού (βίντεο)
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν από το βήμα του συνεδρίου του ΑΚΡ είχε δηλώσει ότι πρέπει 
 όλοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα για επιστράτευση, προκαλώντας πανικό στους Τούρκους 
πολίτες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στο Άφριν 
έχουν στείλει εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό και ζήτησε οι έφεδροι – αρχικά- να είναι 
σε ετοιμότητα.
Η κίνηση αυτή του Eρντογάν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, με τον δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt, o οποίος είναι εξόριστος, να τη χαρακτηρίζει "αρρωστημένη".

 Πηγή: philenewsOι ΗΠΑ επιχειρούν διαμέσου του αμερικανικού Τύπου να αποδομήσουν 
τον Ρ.Τ.Ερντογάν προφανώς σχεδιάζοντας στο άμεσο μέλλον να το κάνουν αυτό και 
δια της επισήμου οδού.
Έτσι ένα από τα πιο σημαντικά ΜΜΕ των ΗΠΑ, η εφημερίδα Washington Post, αποκαλεί τον Ρ.Τ.Ερντογάν δικτάτορα και την Τουρκία «φυλακή ολοκληρωτισμού»
«Στην Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το «τιτίβισμα» στο Twitter έγινε έγκλημα, και μια προβληματική δημοκρατία, μετατράπηκε σε δικτατορία’. H Toυρκία είναι μια θλιβερή φυλακή ολοκληρωτισμού... μόνο την περασμένη εβδομάδα 23 δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 έως 7 ετών με κατασκευασμένες γελοίες κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα ότι είχαν κάνει tweets για αυτό». Το άρθρο κάνει μια αναδρομή στις επιθέσεις του Ερντογάν σε κάθε τι που αμφισβητεί την εξουσία τους όπως, στον Τύπο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη Δικαιοσύνη και άλλους πυλώνες της τουρκικής κοινωνίας, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στη σύλληψη πάνω από 60.000 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν και την απόλυση άλλων 150.000 για τον ίδιο λόγο. 
Η Washington Post μεταφέρει συγκεκριμένο περιστατικό από δίκη δύο δημοσιογράφων και αναφέρει: «Ο συνήγορος δύο δημοσιογράφων, Μπαρίς Τοπούκ είπε: «Κατά τη γνώμη μας, το όνομα της οργάνωσης για την οποία κατηγορούνται οι πελάτες μου λέγεται TTO (Tweetist Terrorist Organization). Δεν υπάρχουν όπλα ή βόμβες, μόνο άρθρα και tweets”». 
«Οι δίκες αυτές υπογραμμίζουν πόσο μακριά βρίσκεται η Τουρκία από τις Δυτικές Αρχές της Δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έννομη τάξη. Ο κύριος Ερντογάν βηματίζει παράλληλα με τη Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Κούβα. Η δικτατορία του κυρίου 
Ερντογάν πρέπει να αποκαλυφθεί για αυτό που είναι. Ακόμα κι αν κλείνει τα αυτιά του, οι ΗΠΑ και άλλα έθνη πρέπει να διαμαρτυρηθούν και μάλιστα δυνατά», καταλήγει το άρθρο της Washington Post η οποία έντεχνα δεν παρέλειψε να κατηγορήσει μέσα σε αυτό οποιονδήποτε δημιουργεί γεωπολιτικά προβλήματα στις ΗΠΑ.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα άλλωστε, ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ένα γεωπολιτικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ, σκέφτεται πρωτίστως το δικό του εθνικό συμφέρον όπως αυτός το φαντάζεται, το οποίο φυσικά δεν συμπίπτει με το αμερικανικό.Οι Αμερικανοί αργά η γρήγορα θα πρέπει να ξεπεράσουν τον έρωτά τους για την Τουρκία και θα πρέπει να αναλάβουν δράση κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν. Το ζήτημα είναι, αν μπορούν. Είναι πολύ βαθιά ριζωμένη η εξουσίας ενώ έχει «ξεδοντιάσει» το πρώην βαθύ τουρκικό κεμαλικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου