Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Έρευνα: Η νηστεία μπορεί να «αναγεννήσει» το πάγκρεας-ΑΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ!!!

thumbnail 1 summary

Για τους επιστήμονες , τα ευρήματα ήταν «δυνητικά πολύ συναρπαστικά» και θα μπορούσαν να είναι «πάρα πολύ» ωφέλιμα. Kι όμως! Το πάγκρεας μπορεί να αναγεννηθεί μέσω της νηστίσιμης διατροφής, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Αφότου αποκαταστάθηκε η λειτουργία του οργάνου που βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αντιστράφηκαν τα συμπτώματα του διαβήτη σε πειράματα που διεξήχθησαν σε ζώα. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «Cell», δείχνει πως η νηστίσιμη διατροφή έκανε «επανεκκίνηση» στο συγκεκριμένο όργανο του σώματος.
Για τους επιστήμονες , τα ευρήματα ήταν «δυνητικά πολύ συναρπαστικά» και θα μπορούσαν να είναι «πάρα πολύ» ωφέλιμα, όπως αναφέρει το BBC.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για την πιο πρόσφατη μελέτη σχετικά με τα οφέλη που έχει η νηστίσιμη διατροφή στην υγεία.
Όπως αναφέρει η έρευνα, η νηστίσιμη διατροφή για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να διαρκέσει πέντε ημέρες. Θα πρέπει δηλαδή να ακολουθηθεί μία διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, χαμηλή σε πρωτεΐνες, χαμηλή σε υδατάνθρακες. Στη συνέχεια για 25 ημέρες, η σίτιση είναι κανονική.
Θεραπεία του διαβήτη;
Τα πειράματα διεξήχθησαν σε ποντίκια κι έδειξαν ότι με την νηστίσιμη διατροφή αναδομείται ένας ειδικός τύπος κυττάρων στο πάγκρεας που ονομάζεται «βήτα κύτταρο».
Αυτά είναι τα κύτταρα που ανιχνεύουν το σακχάρο στο αίμα και απελευθερώνουν την ορμόνη ινσουλίνη εάν είναι πάρα πολύ υψηλό.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Βάλτερ Λόνγκο από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, τόνισε ότι: «Το συμπέρασμά μας είναι ότι, υποβάλλοντας τα ποντίκια αρχικά σε «ακραία» διατροφή και, στη συνέχεια, τους δίνουμε τροφή κανονικά – τα κύτταρα στο πάγκρεας ενεργοποιούνται μέσω ενός αναπτυξιακού  επαναπρογραμματισμού που αναδομεί το μέρος του οργάνου που πλέον δεν λειτουργεί».
Τα οφέλη υπήρξαν και για τα ποντίκια με διαβήτη τύπου-1 (ινσουλινοεξαρτώμενου) αλλά για αυτά με διαβήτη τύπου-2 .
Η καθηγήτρια Έμιλι Μπερνς, διευθύντρια έρευνας στο βρετανικό ίδρυμα » Diabetes», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι πολύ συναρπαστικά νέα, αλλά θα πρέπει να δούμε αν τα αποτελέσματα ισχύουν και για τον άνθρωπο».
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου