Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτά ήταν τα ζευγάρια των τελικών για τις 4 άδειες!Όλα τα «χτυπήματα» από την πρώτη ως την τέταρτη άδεια – Πως πήρε την άδεια ο Βαγγέλας!

kkk
O Bαγγέλης Μαρινάκης πήρε την τελευταία τηλεοπτική άδεια έχοντας φτάσει σε τρεις τελικούς, δείχνοντας πως δεν θα έβγαινε από το κτίριο της ΓΓΕ με άδεια χέρια…
Όλα τα «χτυπήματα» από την πρώτη ως την τέταρτη άδεια
Έπειτα από 70 ώρες κλεισμένος μέσα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια που φάνηκε ό,τι ήθελε όσο τίποτε άλλο.

Άλλωστε, ο Μαρινάκης πήγε αυτοπροσώπως στη δημοπρασία και πάλεψε σκληρά για να πάρει μια από τις τέσσερις άδειες και έγινε φανερό σε όλους ότι δε θα έφευγε από εκεί με άδεια χέρια όποιο κι αν ήταν το τίμημα. Πώς τεκμηριώνεται αυτό;
Όπως διαβάζουμε στο SDNA, ο Μαρινάκης έφτασε σε τρεις συνεχόμενους τελικούς στη διαδικασία δημοπρασίας δείχνοντας τις προθέσεις του για ένα κανάλι! Έχασε στον δεύτερο, έχασε στον τρίτο, κέρδισε στον τέταρτο.
Η πρώτη τηλεοπτική άδεια κατοχυρώθηκε στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με (μόλις) τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ (το χαμηλότερο αντίτιμο) «παίζοντας» τον τελικό με τον Χρήστο Καλογρίτσα στους 56 γύρους.
Στη δεύτερη άδεια, ο φιναλίστ της πρώτης (Καλογρίτσας) ήρθε αντιμέτωπος στον τελικό με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και τον κέρδισε πληρώνοντας 52,6 εκατομμύρια ευρώ με τη διαδικασία να κρατάει 78 γύρους!
Η τρίτη τηλεοπτική άδεια που ήταν και η πιο «ακριβή» (75,9 εκατομμύρια ευρώ) έφερε στον τελικό τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Κυριακού, με τον ΑΝΤ1 τελικά να επικρατεί ύστερα από 99 γύρους.
Εδώ μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι ο Κυριακού επικράτησε με πολύ μεγάλη διαφορά από τον Μαρινάκη καθώς το τελικό χτύπημα του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 ήταν… μυθικό και έδειξε πως τα έπαιζε όλα για όλα.
Η τέταρτη και τελευταία δημοπρασία κράτησε πιο πολύ από τις προηγούμενες, αφού ολοκληρώθηκε έπειτα από 117 γύρους δείχνοντας τις προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για να εισέλθει στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Ο νέος καναλάρχης κονταροχτυπήθηκε στον τελικό με τον Ιβάν Σαββίδη και κατοχύρωσε την άδεια δίνοντας το ποσό των 73,9 εκατομυρίων ευρώ.
Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις Σαββίδη, η πλευρά του έκανε… μηδενικά χτυπήματα στον τελικό καθώς κυνηγούσε να ανεβάσει την τιμή κι όχι να αποκτήσει την άδεια με κάθε τίμημα. Ουσιαστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την άδεια bidάροντας δυο φορές προς τα πάνω ενώ ο αντίπαλός του δεν «χτύπαγε» στη διαδικασία.
Με +30 ο ΣΚΑΪ
Πάντως, ο μεγάλος νικητής ήταν ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου που πήρε την άδεια με το χαμηλότερο τίμημα και με χαώδη διαφορά από τους Κυριακού, Μαρινάκη.
Η εταιρία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ» πλήρωσε 43,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ΑΝΤ1 έδωσε 75,9 εκατ. ευρώ και η ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη δύο εκατομμύρια λιγότερα με τον Γιάννη Αλαφούζο να κατοχυρώνει τηλεοπτική άδεια με 30,3 εκατ. ευρώ από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και 32,3 από τον Κυριακού! (http://www.makeleio.gr/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου