Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ...ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ... ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΜΑ! Με προεξάρχοντα τον κρυφο-αριστερο δημοσιογραφάκο Θεοδωράκη. Δημοσιογραφάκος ήταν πάντα κι όχι ορίτζηναλ !

Ποιος βουλευτής ζήτησε κήπο στην ταράτσα της Βουλής;

Ποιος βουλευτής ζήτησε κήπο στην ταράτσα της Βουλής;

Να φυτευτούν δέντρα στην ταράτσα της βουλής και να αναβαθμιστεί ενεργειακά το κτίριο προτείνει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς  σε επιστολή που έστειλε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου. με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Ο βουλευτής επισημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να βλέπει κανείς σε κλειστές αίθουσες του Κοινοβουλίου να λειτουργούν άσκοπα ενεργοβόρα καλοριφέρ και κλιματιστικά και προτείνει στην Πρόεδρο της Βουλής, την 

ανάπτυξη ενός Πρότυπου Πιστοποιημένου Συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης του Κοινοβουλίου, ως μία ουσιαστική κίνηση που θα αναδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι Έλληνες βουλευτές σε περιβαλλοντικά θέματα.
Μεταξύ άλλων, προτείνει την εφαρμογή της τεχνικής του «φυτεμένου δώματος» στην περίμετρο της κεραμοσκεπής, ανακύκλωση χαρτιού και υλικών και ενεργειακή αναβάθμιση με παρεμβάσεις στη θέρμανση, τον κλιματισμό, τον εξαερισμό και το φωτισμό του κτηρίου.
Όλη η επιστολή του Γιώργου Αμυρά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου
"Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Καθώς σήμερα, 5 Ιουνίου, είναι η παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων.
Θα συμφωνείτε μαζί μου, ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να βλέπει κανείς σε κλειστές αίθουσες του Κοινοβουλίου να λειτουργούν άσκοπα ενεργοβόρα καλοριφέρ και κλιματιστικά, σε ώρες και μέρες που δεν είναι αναγκαία.
Προκαλεί εντύπωση η περιορισμένη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως «έξυπνοι» μετρητές, σύστημα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου της Βουλής σε πραγματικό χρόνο, ενεργειακά κουφώματα κ.α.
Θα ήθελα λοιπόν να σας προτείνω την ανάπτυξη ενός Πρότυπου Πιστοποιημένου Συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης του κτηρίου του Κοινοβουλίου, σε συνεργασία ενδεχομένως με την επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, ως μία ουσιαστική και συμβολική κίνηση που θα αποδεικνύει τη σημασία που δίνουμε οι Έλληνες βουλευτές σε περιβαλλοντικά θέματα. Ως γνωστόν, το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, αν και χαρακτηρισμένο ως Μνημείο, εξαιρείται από τα όσα προβλέπει ο νόμος 3661/08 για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης . Ωστόσο, το μέγεθος αλλά και η συμβολική αξία του κτηρίου αλλάζουν τα δεδομένα.
Πρώτα βήματα, θα μπορούσαν να είναι τα εξής:
- η ενεργειακή επιθεώρηση και αναβάθμιση του κτηρίου μέσω βελτιωμένων συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού, φωτισμού, και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
- η εφαρμογή της τεχνικής του «φυτεμένου δώματος» στην περίμετρο της κεραμοσκεπής
- η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπου είναι εφικτό
- η ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών
- η μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα (CO2)
Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
ας ελπίσουμε ότι του χρόνου, την ίδια μέρα εορτασμού του περιβάλλοντος, θα συζητάμε για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που σας προτείνω, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο εναρμονίζεται με τις προτεραιότητες των Ελλήνων πολιτών σχετικά με τον εθνικό θησαυρό της χώρας μας που δεν είναι άλλος από το περιβάλλον.
Με τιμή,
Γιώργος Αμυράς
Βουλευτής Β΄ Αθήνας - Το Ποτάμι"
ΠΗΓΗ:http://gatosstakeramidia.blogspot.gr/ 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Τώρα βέβαια με όσα προτείνει ο τύπος αυτός ..με τα ενεργειακά, τα τεχνικά έργα κ.λ.π. κάτι θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του για τις εργολαβίες που πρέπει να εκτελέσουν το Θεόπνευστο έργο του.. Απ΄ότι θυμόμαστε ο τύπος ποιούσε κάποτε και τον δημοσιογράφο της... φάβας σε κρατικό κανάλι! Είδατε τι σαϊνια υπάρχουν στη δημοσιογραφία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου