Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018


Μάκης Ανδρονόπουλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Γιατί και πώς το Βερολίνο υπονομεύει την ελληνική έξοδο στις αγορές – Όλες οι γερμανικές επιθέσεις

Γιατί και πώς το Βερολίνο υπονομεύει την ελληνική έξοδο στις αγορές – Όλες οι γερμανικές επιθέσεις
Είναι ξεκάθαρο πια πως το Βερολίνο δεν είχε υπολογίσει τι θα σήμαινε μια Ελλάδα εκτός μνημονίων και εντός της Ευρωζώνης, έστω και με τριμηνιαία εποπτεία έως το 2022.
Το μόνο που μπορεί να κάνει μέχρι τότε είναι να υπονομεύει την Ελλάδα στις αγορές και να πιέζει να γράφονται μη καλές εκθέσεις.

Τα 15 βήματα για τη δήλωση επαγγελματικών λογαριασμών - Τι να προσέχουν οι υπόχρεοι για να αποφύγουν τα πρόστιμα

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία οι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS και να δέχονται πληρωμές σε ηλεκτρονικό χρήμα για να δηλώσουν τονεπαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό στο Taxisnet. Αν δεν το πράξουν, κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ όσοι είναι εκπρόθεσμοι θα πληρώσουν 100 ευρώ.
Κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην ηλεκτρονική εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών (ΕΤΛ) τον/τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μορφή IBAN όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, όπως πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.
Τα βήματα για τη δήλωση του λογαριασμού
1. Ο υπόχρεος εισέρχεται στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www. aade.gr) με τους κωδικούς του Taxisnet που διαθέτει για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της.
2. Κατά την πρόσβαση, επιβεβαιώνεται ότι ο χρήστης είναι επιχείρηση / επιτηδευματίας.
3. Στην αρχική σελίδα ο χρήστης έχει τις ακόλουθες επιλογές: Διαχείριση Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού (ΕΤΛ). Ιστορικό μεταβολών. Επιλογή ρόλου (εμφανίζεται μόνο εάν ο χρήστης διαθέτει και άλλους ρόλους στο Taxisnet, π.χ. λογιστής). Επιπλέον, εμφανίζονται σε πίνακα τα ακόλουθα στοιχεία: ΕΤΛ σε μορφή ΙΒΑΝ, εφόσον έχει δηλωθεί. n Τράπεζα όπου τηρείται ο κάθε ΕΤΛ. Ημερομηνία δήλωσης του ΕΤΛ. Κατάσταση του ΕΤΛ. Στην περίπτωση που υπάρχει καταχωρισμένος ΕΤΛ, αυτός εμφανίζεται σε κα- τάσταση είτε «Επιβεβαιωμένος» ΕΤΛ είτε «Προς επιβεβαίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου