Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Αρχίζει σήμερα η δίκη για το καρτέλ της κοκαΐνης στο Κολωνάκι- Οι παρουσιαστές, τα μοντέλα και οι επιχειρηματίες που θα κάτσουν στο εδώλιο- Αποκαλύψεις «φωτιά»
koko
Αρχίζει σήμερα, εκτός απροόπτου, η δίκη για το καρτέλ ναρκωτικών στο Κολωνάκι. Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν, αν δεν εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους όπως έχουν το δικαίωμα από το νόμο, 27 άτομα. Ανάμεσα τους, είναι ένας γνωστός επιχειρηματίας, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου – μπαρ στο Κολωνάκι, μία ηθοποιός και ο γιος της, δυο ακόμη πασίγνωστες γυναίκες από τη σόυμπιζ, ένας παρουσιαστής, σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία καθώς και άλλα «επώνυμα» πρόσωπα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δράση μελών του κυκλώματος ξεκινάει πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν ο 53χρονος επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο – μπαρ του Κολωνακίου. Από τότε γνωστά ονόματα της σόουμπιζ άρχισαν να προτιμούν το συγκεκριμένο μαγαζί κλείνοντας κάποιο «κρυφό» τραπέζι στο υπόγειό του, όπου ο 53χρονος τους προμήθευε με κοκαΐνη.

Οι κρατήσεις ήταν άλλοτε για «ένα άτομο» ή «για τραπέζι», ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν παραγγελία για «μπουκάλι». Ανάλογα με την κράτηση ο ιδιοκτήτης καταλάβαινε και την ποσότητα κοκαΐνης που ήθελε ο κάθε πελάτης.
Ωστόσο, η διακίνηση φαίνεται πως δεν περιοριζόταν μόνο στο κατάστημά του, καθώς ο 53χρονος έκανε και βόλτες πέριξ του Κολωνακίου με το αυτοκίνητό του όπου φέρεται να παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ενώ κάποιοι εξ αυτών διώκονται ακόμη και για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνεται η κατάθεση σεναριογράφου, ο οποίος καταθέτοντας στην ανακρίτρια σχετικά με την υπόθεση «έδωσε» πασίγνωστη ηθοποιό. Μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει στην κατάθεση του: «Στην ηλικία των 22 ετών είχα χάσει τον πατέρα μου και μετά τη μητέρα μου και είχα κάνει κάποια χρήση ναρκωτικών. Έκτοτε δεν είχα καμία σχέση με ναρκωτικά. Ένα βράδυ, τέλη Σεπτεμβρίου, αφού είχαμε διασκεδάσει με την κυρία (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της πασίγνωστης ηθοποιού) σε ένα κλαμπ στην Παραλιακή, εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο να πάρω τσιγάρα και είδα την ηθοποιό να μιλάει στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι έπρεπε να περάσουμε από το Κολωνάκι και πήγαμε κάπου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού όπου συνάντησε τον Σταύρο τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα. Με τον Σταύρο συναντήθηκα μόνο τότε. Άλλη φορά δεν είχαμε βρεθεί. Την επόμενη μέρα τη ρώτησα τι συνέβαινε και μου είπε για τον συγκεκριμένο ότι πουλάει κοκαΐνη».
Ακόμη, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και συνομιλίες μελών του κυκλώματος με πλέον χαρακτηριστική αυτή που είχε με τον «Σταύρο» η εντυπωσιακή σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία που επίσης κατηγορείται στην υπόθεση.
Η εν λόγω κατηγορουμένη φαίνεται να είχε συχνές συνομιλίες με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, μιλώντας όμως συνθηματικά. Όπως για παράδειγμα η συνομιλία που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός και, μεταξύ άλλων, ακούγεται να λέει: «Έλα μια βόλτα αν έχεις καλύτερα χόρτα».
Πάντως, στην κατάθεσή της η εντυπωσιακή γυναίκα υποστήριξε ότι: «Δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά. Τον Σταύρο τον γνώρισα μέσω της κυρίας (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα γνωστής ηθοποιού) η οποία ήταν συνεργάτης του στο κατάστημα που διατηρούσε στο Κολωνάκι …. Τον έπαιρνα τηλέφωνο για να κλείσω κάποιο τραπέζι για μένα ή συνεργάτες και φίλους μου στο εστιατόριο του, καθώς και όταν έκανα συγκεντρώσεις στο σπίτι για να αναλάβει το μενού και την παροχή υπηρεσιών κέτερινγκ. Κάποιες φορές έπαιρνα και την (σ.σ.: αναφέρεται στην ηθοποιό). Εγώ δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου