Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΠΟΘΑΥΜΑΣΤΕ....ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ…. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ …ΑΝΉΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ… ΠΟΕΣΥ…
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΙ ΜΑΣ….
ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ  ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΟΥΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ….
Πρώτη απορία: Τι σχέση έχετε κ. Αντωνη Κυριακοπουλε ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝΗΣΤΟ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΌ Σας Της ΠΑΛΑΙΆΣ…  Βραδυνης;
Διαβαστε ΕΝΑ κείμενο που λάβαμε ...τελείως ΧΑΖΟΒΙΟΛΙΚΟ που λάβαμε,,,,ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ

Προωθημένη συνομιλία
Θέμα: ΠΕΡΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

------------------------

Από: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ <antonsundays@gmail.com>
Ημερομηνία: 6 Απριλίου 2018 - 5:37 μ.μ.
Προς: teesd2018@gmail.com

1.        Η ταυτότητα χορηγείται στα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, για να διευκολύνονται στο ερευνητικό έργο τους. Απάντηση: Έχουμε ταυτότητα από την οικεία Ένωση που είναι μέλος της ΠΟΕΣΥ. Εσείς δεν είστε.
2.         
3.        ΜΠΑ ΈΤΣΙ  Σας ΕΙΠΑΝ;
*** Γιατί έπρεπε να είμαστε; Είναι υποχρεωτικό αυτό;ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ  ΑΥΤΌ;

2.     Χρειάζεται να γίνεται λελογισμένη η χρήση της. Δεν αποτελεί διαβατήριο για τυχόν αυθαιρεσίες από μέρους του κατόχου της. Απάντηση: Προφανώς. Δεν πηγαίνουμε όπου ναναι και τη δείχνουμε μόνο στο πλαίσιο της εργασίας μας. Δηλαδή  τι θέλετε να πείτε;


***ΜΠΑ…ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ;
Σας έπεισαν δηλαδή …Πως χωρις την ΠΟΕΣΥ δεν πας βήμα πάρα πέρα…ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΊΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ; ΚΡΙΜΑ φίλε!

3.     Επιδεικνύεται σε κάθε ζήτηση, ακριβώς προς Πιστοποίηση της ιδιότητάς σας και ότι κατά τη στιγμή εκείνη εκτελείτε κάποια Δημοσιογραφική Αποστολή.Απάντηση: Έχουμε λέμε...

4.     Η ταυτότητα διευκολύνει σε πολλά, ανοίγει δρόμους, όπως:
α.     Πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες, (και τους υψηλόβαθμους ή μη λειτουργούς τους) όπου η είσοδος απαγορεύεται στο κοινό. Απάντηση: Υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες της ταυτότητας. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται ειδική διαπίστευση.

ΤΙ λε ρε παιδί… τόσο σοβαρά;ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΤΙΜΆ; Εμείς ; Ή εσείς υποτιματε τις δημοσιογραφικές  δυναμικές σας….που μάλλον τις θέλετε υπoτακτικές και πειθηνιες  σε τρίτους;
ΕΜΕΙΣ  ουδέποτε στη δημοσιογραφική μας ΙΣΤΟΡΙΑ  δεχθήκαμε να μπούμε σε μαντριά…Γι αυτό κι ενοχλείστε  φίλε μας…..  

β.     Πρόσβαση ΔΩΡΕΑΝ σε Μουσεία, θέατρα, παραστάσεις εν γένει, ΑΘΛΗΤΙΚΑ Γήπεδα  ή άλλους χώρους, όπου απαιτείται Εισιτήριο Εισόδου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι Οργανισμοί αυτοί έχουν προβλέψει αυτή την  μεταχείριση για τους Δημοσιογράφους.  Απάντηση: Όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αν πρόκειται για ιδιωτικές διοργανώσεις. Επίσης η Αρχή που εκδίδει τις ταυτότητες θα πρέπει να είναι μέλος της ΠΟΕΣΥ για να ισχύει η σχετική νομοθεσία.

*** ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΆΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛH ΣΟΥ ΠΟΕΣΥ…

         Αυτό θα το διαπιστώσετε  κατά την είσοδό σας… Και προσοχή: Μπορεί να σας πουν ότι επιτρέπεται η Είσοδος μόνο σε Δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ... Απάντηση: Δεν είναι μόνο η ΕΣΗΕΑ Ένωση Συντακτών σ' αυτήν τη χώρα. Υπάρχουν και άλλες που είναι μέλη της ΠΟΕΣΥ. Εσείς δεν είστε.

*** Ε…ΚΑΙ …ΣΗΜΑΙΝΕΙΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΤΙ;

Απλά όσοι αποπειραθούν να σας δυσκολέψουν με το ανεδαφικό πρόσχημα της ΕΣΗΕΑ, πείστε τους ότι κάνουν λάθος.. Κι αν δεν πειστούν, ειδοποιείστε μας να επέμβουμε εμείς. Κι οι πόρτες θα ανοίξουν... Απάντηση: Δηλαδή; Δεν αρκεί η ταυτότητά σας; Χρειάζεται και η φυσική παρουσία σας;

*** Μα καλά πού ζητε; ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ  ΑΝΕΥ ΕΠΑΦΗΣ …ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ τίποτε!

        Η Ε.Σ.Δ. είναι ισότιμο Νομικά Σωματείο και με  την ΕΣΗΕΑ και με την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών και με όλες τις άλλες Δημοσιογραφικές Ενώσεις. Απάντηση: Είμαστε σίγουροι πως δεν είναι.

****Φαίνεται ότι ακόμη δεν καταλάβατε… ΟΥΔΕΝ από όσα λέμε… Χαιρόμαστε που θεωρείτε ότι μία ΝΟΜΙΜΗ δημοσιογραφική ΕΝΩΣΗ .. δεν τυγχάνει… της ΕΓΚΡΙΣΗΣ σας…  Ε, τι να πούμε; ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΣΕ ΕΣΑΣ και στα ΄’οσα τσιμπράγκαλα έχουν την ίδια αντίληψη!


         Επίσης θεμελιώδες είναι να γνωρίζετε πως η Ε.Σ.Δ. μπορεί να σας διαπιστεύσει σε Φορείς που σας ενδιαφέρουν και οι οποίοι απαιτούν ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ των Δημοσιογράφων. Απάντηση: Σ' αυτές τις περιπτώσεις, που απαιτείται ξεχωριστή διαπίστευση, αυτή εκδίδεται από τον αρμόδιο Φορέα και από καμία Ένωση ή «Ένωση»-Ιδιωτική Εταιρεία.

***Ε…και;ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΕ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ότι εμείς της Ε.Σ.Δ χρειαζόμαστε ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ορίτζηναλ και πάμε εκεί που θέλουμε! Κάτι που μάλλον ΕΣΕΙΣ δεν το μπορείτε …και ψάχνεστε!

        Μόλις πριν από λίγο, χάρις στις ενέργειες της ΕΣΔ, λύθηκε το θέμα Ελεύθερης Εισόδου σε Μέλη μας  σε γνωστές Αλυσίδες Κινηματογραφικών Αιθουσών και η κατά 50% έκπτωση στην ΟΤΕ T.V. Απάντηση: Ταυτότητες είναι ή εκπτωτικά κουπόνια;

***ΜΗΝ παραμιλάς φίλε…ΑΜΑΝ ΠΙΑ με τις ανοησίες σου!

7.     Δηλώνετε απλά την ιδιότητά σας και προχωράτε… αν σας σταματήσουν για έλεγχο,  δείχνετε την Ταυτότητά σας και ο υπεύθυνος θα σας πει αν θα πληρώσετε ή όχι. Απάντηση: Δεν προχωράς πουθενά. Πας πρώτα στον υπεύθυνο και μετά κάνεις τη δουλειά σου.

*** ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΟΤΣΑΝΟΛΟΓΕΙΣ…. Όπερ σημαίνει τελικά ότι αγνοε’ις την πραγματικότητα.

8.     Στα Πλοία έχετε Έκπτωση 30%.  Στα Εκδοτήρια Εισιτηρίων δηλώνετε την ιδιότητά σας και σας «κόβουν» μειωμένο Εισιτήριο. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα Μέσα Συγκοινωνίας (π.χ. ΚΤΕΛ). Όχι σε όλα εξαρτάται από τους Κανονισμούς που έχουν θεσπίσει). Θα το μάθετε στην πράξη, ρωτώντας. Απάντηση: Μόνο σε Δημόσια Μέσα Μεταφοράς. Δηλαδή Κρατικά. Δηλαδή σε ελάχιστα μόνο στην Αθήνα.

9.     Η Ταυτότητα δεν παρέχει κανενός είδους δικαίωμα, για υπερφίαλο συμπεριφορά. Αντιθέτως αυξάνει τις ευθύνες του κατόχου της για κοσμιότερη κι πιο ευγενή στάση. Απάντηση: Το ξέρουμε. Αρκεί να είναι πραγματική ταυτότητα.

***Ρε ΣΕΙΣ…γιατί παραμιλατε …ΤΟΣΟ;

10.  Συχνά θα το δείτε στην πορεία κατά την Εξερεύνηση θεμάτων, δεν είναι αναγκαία η επίκληση της Δημοσιογραφικής ιδιότητος, διότι πολλοί υψώνουν τείχη  σιωπής με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η συλλογή πληροφοριών. Είναι θέμα εκτίμησης της κατάστασης στη συγκεκριμένη στιγμή δράσης. Αλλού ανοίγει διάπλατα πόρτες κι αλλού τις… κλείνει (αυτό οι Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι το ξέρουν λίαν καλώς...). Απάντηση: Τότε ουσιαστικά δεν χρειάζεται δημοσιογραφική ταυτότητα, αν ισχύει αυτό που λέτε. Μόνο γνωριμίες...

***Παρακαλούμε μη συνεχίζετε τις αρλούμπες

11.  Η ταυτότητα  αποτελεί Έγγραφο των  Δημοσιογραφικών Σωματείων:  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ  & ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ισαξίων των  αδελφών Οργανώσεων  ΕΣΗΕΑ, ΄Ενωση Ξένων  Ανταποκριτών και λοιπών Φορέων  Μ.Μ.Ε.  που εκδίδουν σχετικές Ταυτότητες  για τους Συνεργάτες τους ή Μέλη τους (τακτικά ή δόκιμα). Απάντηση: Αν δεν είσαι μέλος ΠΟΕΣΥ δεν πας πουθενά...

*** ΜΠΑ ΤΙ Μας ΛΕΣ ΠΙΤΣΟΥΝΑΚΙ Της ΔΗ ΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ; ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ  ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ…Εσυ με τις αγκυλωσεις πού πας…; ΞΕΡΕΙΣ;

12.  Η ταυτότητα  έχει διάρκεια ισχύος ενός Έτους. Απάντηση: Μετά έχει πάλι κόστος; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;

*** Καλά Ρε  φίλε εμάς ρωτάς; Καλά δεν ξέρεις; Αν όχι τότε γιατί παραμιλάς; Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  διεθνώς  ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ  κάθε χρονο…ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ  ΧΩΡΊΣ  να ανανώνεις την ταυτότητά σου; ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ... Αλήθεια γιατί ΚΟΤΣΑΝΟΛΟΓΕΙΤΕ τόσο ΠΕΙΣΜΟΝΩΣ;


Για οποιαδήποτε απορία ή «πρόβλημα» τυχόν που θα προκύψει κατά τη χρήση της Ταυτότητος σας ενημερώστε μας… Διότι ως γνωστόν υπάρχουν ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ... που διαπνέονται από υπερβολικό ζήλο…. και δεν καταλαβαίνουν! Απάντηση: Αν μας στείλετε τη σχετική νομοθεσία που λέει ότι η ταυτότητα που εκδίδετε είναι νομικά κατοχυρωμένη, να το συζητήσουμε. Θεωρούμε όμως ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Επίσης μην υποτιμάτε τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΜΕ.

***Άλλη μια μαλακία …Δηλαδή για να κάνεις τον δημοσιογράφο απαραίτητο ειναι να έχεις ..ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ …ΠΤΥΧΙΟ! …Δηλαδή …της ΜΑΛΑΚΙΑΣ … το ανάγνωσμα!

ΔΕΝ  έχω να πω τίποτε άλλο από τις ανεδαφικές αυτές ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ

Είναι φανερό ότι είστε ...ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ με  τη δημοσιογραφία...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου