Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ε ΡΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ...!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ!e


Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει ο φαρμακευτικός κολοσσός της Reckitt Benckiser, καθώς η εταιρεία παραδέχθηκε ότι οι ποικίλες εκδοχές του φαρμάκου Nurofen, οι οποίες προορίζονταν για την καταπολέμηση πόνου σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, είχαν ακριβώς την ίδια σύσταση, ενώ διαφημίζονταν με διαφορετικό τρόπο.

Δικαστήριο στην Αυστραλία διέταξε την βρετανική πολυεθνική να σταματήσει να πουλάει μερικές από τις διαφορετικές μάρκες του Nurofen, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι διαφορετικού τύπου ταμπλέτες που προωθούνταν ως αναλγητικά για πόνους είτε στη μέση είτε για ημικρανίες κλπ περιείχαν τα ίδια συστατικά.
Η απόφαση του δικαστηρίου αφορούσε στα φάρμακα Nurofen που καταπολεμούν πονοκέφαλο, πόνους περιόδου, ημικρανίες.
Καθώς αυτά διαφημίζοντας ως εξειδικευμένα φάρμακα και είχαν διπλάσιο κόστος από το «απλό» Nurofen βρέθηκε πως όλες περιείχαν την ίδια ουσία, 324 mg ιβουπροφαίνης λυσίνης.
Το δικαστήριο αποφάσισε μετά τις νομικές ενέργειες που είχε ξεκινήσει φέτος η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι οι ταμπλέτες περιείχαν το ίδιο βασικό συστατικό κοστολογούνταν διαφορετικά.
thumbnail (2)

Μιλώντας στο BBC ο Άμος Μπχάτ, επικεφαλής των ρυθμιστικών και ιατρικών υποθέσεων της Reckitt Benckiser στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είχε σκοπό να παραπλανήσει τους καταναλωτές και συνεργάστηκε αρμονικά με τις αρχές της Αυστραλίας και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια. Ο ίδιος, πάντως, αναφέρει ότι το… περιστατικό συνέβη μόνο στην Αυστραλία.
Αναφορικά με την λογική της εταιρείας να… πουλάει το ίδιο φάρμακο με διαφορετικά ονόματα δήλωσε ότι «Οι καταναλωτές θέλουν “πλοήγηση” σε ένα περιβάλλον παντοπωλείου όπου δεν υπάρχει ειδικός σε θέματα υγείας να τους βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων. Ξέρουμε ότι το 90% των καταναλωτών ψάχνουν ένα συγκεκριμένο τύπο προϊόντος για τον ατομικό τους πόνο».
Πάντως, η εταιρεία έχει ήδη διαταχθεί να εκδώσει δελτία τύπου και άρθρα για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα συμμόρφωσης με θέματα προστασίας του καταναλωτή και να πληρώσει τα ποσά που οφείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
efsyn/enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου