Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ... ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ ,,, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΆΔΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ;...

ENA AΙΣΘΑΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΤΙΠΟΤΕ ...ΑΛΛΟ. ΤΑ ΛΟΙΠΑ... ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ... ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...Ε, ...ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΙ ΣΆΜΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

ΓΡΑΦΕΙ
Η Παναγιώτα Βασιλοπούλοπούλου 


Γλυκιά , καλημέρα !!!!!!!
Είστε η πρώτη μου καλημέρα . Πριν ξύπνησα και είδα με χαρά τα email σας .
Καλημέρα μας , με χαρούμενες στιγμές και με ένα θησαυρό με ανεκτίμητες συμβουλές από σας . Τι πιο όμορφο . !
Να εξηγήσω όμως το σκεπτικό μου , σε όλα όσα μου γράψατε .
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ :
Παρεμπιπτόντως κι εγώ νιώθω σαν μητέρα όσων αγαπώ , που είναι σαν να μπορώ να γίνω ύαινα , μην μου τους πικράνουν ή μου τους στεναχωρήσουν.
Όμως , δε θα δειλιάσω διόλου να φερθώ σε ένα ζητιάνο αν αξίζει , σύμφωνα με τα σταθμά του Σωκράτη , του Αίσωπου και της ψυχανάλυσης του Φρόιντ , του Γιουνγκ , του Αριστοτέλη που είναι και μετά τον Ιπποκράτη ο συνεχιστής της ψυχολογίας όπου από εκείνον έγινε πριν πολλά χρόνια , ανεξάρτητη επιστήμη , όλοι αυτοί , όπως κι ο Νίτσε , Γκουστάφ Λε Μπον – Ψυχολογία των Μαζών κ.α , δεν θα δειλιάσω λοιπόν να φερθώ σε έναν ζητιάνο σαν να είναι βασιλιάς και σε έναν βασιλιά , αν του αξίζει να του φερθώ σαν να είναι ζητιάνος.
Ο πατέρας μου , δεν μου στέρησε ποτέ , όταν ήθελα να ασχοληθώ με κάτι να πάω και να πάρω πτυχίο , έχω στείλει ένα δείγμα από τα όσα έχω κάνει .
'' Μου έλεγε , ότι θες πήγαινε να πάρεις το πτυχίο κι άστο μέσα στο συρτάρι σου, μιας και σε όποιο τομέα ήθελα κάτι ήθελα να το κάνω σωστά.'' Μου διέθετε την Οικονομική άνεση , όμως κι εγώ παράλληλα , δεν ήμουν κακομαθημένη , δούλευα , όπου υπήρχε ευκαιρία . Έχω τελειώσει δημοσιογραφία , έχω γίνει δασκάλα γιόγκα , στην οποία έχω πάθος , έχω πτυχίο από την κομμωτική Τέχνη , Lower , στα γαλλικά δεν πήρα το πτυχίο μου , έχω από την ενόργανη γυμναστική στον Πανιώνιο της Νέας Σμύρνης βραβεία, πτυχίο από μπαλέτο χρόνια και πολλά χρόνια μαθήματα kick boxing.
Με γοήτευαν στην πράξη όμως όσα διδασκόμουν . Έχω γεμίσει ένα σωρό , βραβεύσεις και πτυχία , σεμινάρια , που δεν έχω πια χώρο μέσα στα τόσα αρχεία μου , που μερικά ακόμα τα άφησα με το χωρισμό μου στον πρώην άντρα μου τα οποία τα ζητώ και δεν ξέρει λέει που χάθηκαν , όπως και τα φωτογραφικά άλμπουμ της ζωής μου από νεογέννητο τα πέταξαν και δεν τους έδιναν σημασία , όπως ένιωθα , έλεγα , η Θεωρεία στην πράξη έχει αξία , με τα πάνω από 1.500 βιβλία έχω πάθος με το διάβασμα , σε όλους τους τομείς, σημειώσεις παντού , πάντα κυκλοφορώ , με ένα σημειωματάριο στα χέρια , καμία πληροφορία ή γνωριμία να μην πάει χαμένη. Το επιδιώκω μάλιστα , αυθόρμητα, μεν , αλλά και ίσως επειδή για μένα , ουδείς αντικαθίσταται . Άλλωστε ένας δημοσιογράφος , πρέπει να νιώθει άνετα στη συναναστροφή του , από έναν εγκληματία μέχρι και τον πλανητάρχη π.χ. Να ξέρει πως να φερθεί ανάλογα και με την περίπτωση και το κλίμα , ώστε να επιβιώνει , σε κάθε τι που θα μπορεί να γίνει πηγή του μελλοντικά 'η είναι ήδη πηγή του από μια τυχαία πληροφορία. Σας τα γράφω αυτά γιατί γνωρίζοντας το σκεπτικό μου , είμαι βέβαιη πως θα έχετε πληροφορίες για μένα ώστε να μου δώσετε πτυχές κατεύθυνσης . Το εννοώ ότι γράφω , ναι , είστε όσα δεν θα διδαχθεί ποτέ κανείς σε όλες τις σχολές της δημοσιογραφίας μαζί.
Ο πρώην όμως άντρας μου , δεν με άφηνε να εργαστώ , επειδή πολλοί δημοσιογράφοι έγιναν συγγραφείς και πολλοί συγγραφείς δημοσιογράφοι , στράφηκα στη αρθρογραφία και στη συγγραφή . Επειδή όμως κι ότι βλέπω πάω πάνω από τους άλλους , σε μια κατασκευή , είμαι και δημιουργική , ξέρω να κάνω κατασκευές στο σπίτι , και να χειρίζομαι άψογα τα εργαλεία , από κατσαβίδι μέχρι κόφτη για πλακάκια .
Ίσως όλα αυτά φανούν χρήσιμα σε μια δημοσιογραφική έρευνα , όπως π.χ να γίνουν η αφορμή να βγάλω εις πέρας ένα Ρεπορτάζ , όπως αν π.χ ήθελα να πάω στη ΓΑΔΑ , να πάρω συνέντευξη από τον ΞΗΡΟ , και σκέφτηκα έναν τρόπο να πω πως ήμουν η κομμώτρια , που ζήτησε για να του αλλάξει το χρώμα στα μαλλιά του . ( από ξανθό τότε ,στο φυσικό του )
Οι συνεντεύξεις λοιπόν. Οι άνθρωποι που ζητώ συνέντευξη , είναι άνθρωποι που για να ζητήσω συνέντευξη πρώτο κριτήριο είναι '' Πως σε κάτι έχουν ξεχωρίσει και είναι πρότυπα για την Μάζα. Είναι συνεπώς οι άνθρωποι που έχουν διακριθεί με πρόσημο συν . Η συνέντευξη σε έναν εγκληματία οπωσδήποτε θα είναι σε άλλο ύφος .
Το να τονίζω τα θετικά , είναι σαφώς ο λόγος που ζήτησα συνέντευξη, και αναλύω στην εισαγωγή μου , πως ιδού , δεν γράφω αυθαίρετα για τον άνθρωπο που ζήτησα συνέντευξη.
Πολλοί δημοσιογράφοι , είναι αγενείς και στην αρχή ξεκινούν παρακαλώντας κι όταν καταξιωθούν , ξεκινάνε το ξύλινο λόγο και την σκληρή αντιμετώπιση .
Όχι , ούτε,καν φαντάζομαι τον εαυτό μου να λειτουργεί κατ΄ αυτή τη φιλοσοφία.
Προτιμώ να μην ζητήσω καν συνέντευξη καν , και να τον προσπεράσω , παρά να κάτσω να χαραμίσω το χρόνο μου για να προβάλλω μια συνέντευξη που θα είναι χαμένος κόπος , να βγάλω μια συνέντευξη γάτας – ποντικιού.
Μιλάω διαλεκτικά και χρησιμοποιώ την δυναμική του επιχειρήματος.
Αυτό μέχρι στιγμής με έφτασε στο σημείο , να μου ζητούν οι ίδιοι να τους κάνω ξανά μια συνέντευξη , παρόλο που αναπτύσσουμε και μια σχέση προσωπικής εκτίμησης .
Σας τα γράφω όλα αυτά και δεν θα σας ξανά κουράσω , για να αποδείξω πως δεν είναι θέμα ιδιοτέλειας , αλλά ανιδιοτέλειας . Γράφω όσα θαυμάζω και τα γράφω με ονοματεπώνυμο . Αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων γράφω . Δηλαδή δεν είναι στον χαρακτήρα μου να λέω καλά λόγια για να βγω ωφελημένη .
Όχι , δε θα δεχόμουν κάτι τέτοιο από τον εαυτό μου , ποτέ . Η συνέντευξη για μένα είναι σαν κάποιος να έρθει σπίτι μου και να μην του προσφέρω ένα ποτήρι νερό. Ή να κάτσω να φάω μόνη μου και να μην τον προσκαλέσω να φάμε μαζί , κι αν δεν φτάνει το φαγητό θα περιμένω να φύγει για να φάω ή κάτι θα βρω για συμπλήρωμα να νιώσει φιλόξενα κοντά μου . Να νιώσει ζεστασιά . .
Το ίδιο είναι και στην συνέντευξη , δεν καλείς κάποιον σπίτι σου αν δεν τον εκτιμάς και δεν επιθυμείς την παρέα του .
Τώρα το ''αποκλειστικό'' . Να πω δυο λόγια . Με όλη μου την ψυχή , χαίρομαι να τα δίνω μόνο σε σας , άλλωστε στα πρωτοεμφανιζόμενα , δεν γράφω αποκλειστικό , αλλά πως μάθαμε από τους πρώτους την είδηση. Έχω πολλές γνωριμίες αλλά ποτέ δεν ζήτησα κάτι από κάποιον , διότι φυλάω εφτασφράγιστο το Ρεπορτάζ μου , μέχρι να το αποκτήσω πρώτη και μετά ας έρθουν δεύτεροι και καταϊδρωμένοι , οι επόμενοι . Άλλωστε τα αποκλειστικά μου , είναι οι φωτογραφίες , τα βίντεο , οι συνεντεύξεις , πνευματικά μου δικαιώματα και είχα πρόσφατα , ένα περιστατικό , που πήραν το αποκλειστικό με το : ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ , που το αντέγραψαν από την κοινοποίηση σας ,που την κοινοποίησα στο facebook μου , σε ένα blog εδώ στο Δήλεσι , το Πριγκιπάτο Δήλεσι , και φαινόταν για δικό τους , βέβαια , μόλις το άνοιγαν έγραφε πως είναι για την ΕΣΔ από μένα , αλλά το έχουν ξανακάνει ώστε να φαίνεται δικό τους , δεν είδαν το γλυκό μου πρόσωπο , αλλά μιας σκληρής γυναίκας που στο άδικο, διεκδικεί να της φέρονται έντιμα , όπως παίζω κι εγώ . Δεν μπορείς του είπα να το κάνεις να φαίνεται δικό σου , είναι αποκλειστικά για την ΕΣΔ . Εφόσον το ζήτησα ευγενικά και δεν είδα αποτέλεσμα, η σκληρή δυναμική γυναίκα βγήκε στην επιφάνεια . ΄΄ Μην μπαίνεις το λοιπόν στα χωράφια μου Γεράσιμε Μαρκέτο του έγραψα , ενώ εγώ δεν μπαίνω στα δικά σου.΄΄
Χαρά μου μεγάλη είναι να τα βλέπω τα Ρεπορτάζ μου μόνο σε σας , στην ΕΣΔ , μα να είμαι και ειλικρινείς , είναι και Τιμή μου , να το αναγνωρίσω αυτό, καταλήγω λοιπόν πως ναι θέλω και δεν τα δίνω αλλού , απλώς τα κοινοποιούσα και μετά ή πριν στις εφημερίδες μου γιατί νόμιζα πως θα μου λέγατε , ¨¨ Σε μας τα Στέλνεις εσύ γιατί δεν τα κοινοποιείς και δεν έχεις υλικό στις εφημερίδες σου .
Το λάθος μου , τώρα με την συνέντευξη που ήταν της Μελίνας Μποτέλλη και έβαλα την συνέντευξη της Καφαντάρη , ήταν μεγάλη γκάφα μου κι ακόμα δεν το έχω συγχωρήσει στον εαυτό μου κι ούτε επρόκειτο.
Το μοντάζ , αλήθεια , πώς και δεν το σκέφτηκα ; Ναι όντως , βλέπω τελικά πως η επικοινωνία μας , σε θέματα που τα σκεφτόμουν συνεχώς , αλλά δεν ήθελα να γίνω ενοχλητική , λύνει τις βασικές μου ερωτήσεις προς εσάς.
Αν για μια στιγμή ήσασταν στην ψυχή μου και στο μυαλό μου , θα ξέρατε με βεβαιότητα πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το όσα γράφω , είναι γεμάτα εντιμότητα και ειλικρίνεια .
Είμαι πιστή και αφοσιωμένη στην ΕΣΔ , και γνήσια φίλη , ακόμα κι αν αύριο μου πείτε , Βασιλοπουλάκι σε αγαπάμε αλλά δεν μας κάνεις , είναι απλό . Δεν είναι συνυφασμένο πως αυτά τα δύο δεν λειτουργούν ξεχωριστά..
Να κλείσω κάπου εδώ, σας τα ανάφερα όλα αυτά για μπορέσετε να δουλέψετε πάνω μου και είστε κατόπιν επιλογής μου , ο άνθρωπος που θέλω να συμβάλει στη εξέλιξη μου , γνωρίζοντας τα πάντα .
Εξ΄΄ άλλου , για το δημοσιογράφο , πρέπει να ξέρει όλα για εκείνον μόνον ο ( διευθυντής του ) στην προκειμένη περίπτωση ο Πρόεδρος του. Δεν πρέπει να κρύβει τίποτα από τον Πρόεδρο του .
Άρα η ιεραρχία υπάρχει κι εγώ δεν το καταπατώ αυτό !!!!!!!!
Γλυκιά, χαρούμενη καλημέρα , εμένα ξεκίνησε όμορφα η μέρα μου , και τα φυλάω σα θησαυρό όσα μου γράφετε .
Είναι Τιμή μου , ένας Απόστολος Βραχιολίδης να σε βελτιώνει . Πολλοί θα παρακάλαγαν γι΄ αυτό !!!!!!!


Με αγάπη ανεκτίμητη ,
Βασιλοπουλάκι !!!!!!!!!!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΑΧ ...ΚΑΛΗ μας φίλη γνωρίζεις πως ο Γέρο-Βραχιολίδης ...ο και "σοφός"  δεν ακουμπάει σε φληναφήματα,-έστω έντιμα και καλόκαρδα...όπως φαίνονται τα δικά σου...Ναι είναι Ο ΓΝΩΣΤΌΣ ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ... ..που θα τον έχεις διαβάσει προφανώς κάπου εδώ γύρω.
Παρά τους φιλόκαλους χαρακτηρισμούς σου, εκείνο που μετράει στο κείμενό σου αυτό-ΑΝΩ- είναι η ομορφιά της αγαθότητάς έκφρασης σου...Τώρα για τους επί μέρους ισχυρισμούς σου..και τις κορώνες σου για Βραχιολίδη, απλά ξέχασέ τες...Όσο για το άν δουλέψουμε πάνω σου.... ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΔΕΔΗΛΩΜΈΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΌ. ΑΞΙΖΕΙΣ  ΤΟΝ ΚΟΠΟ...Καλή μας φίλη!~
Και σε προγραμματίζουμε για πολλά σημαντικά....Αλλά μη βιάζεσαι....ΕΙΣΑΙ ΘΥΕΛΩΔΗΣ!







6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια Αληθηνή Ιστορία της Ζωής μου , γεμάτη αγάπη , ειληκρήνεια , εντιμότητα και σθένος . Υποστηρίζω όσα γράφω και τα γράφω με εντιμότητα , και ναι , η δημοσιογραφία , μπορεί να έχει ανθρώπινο προσωπο , τουλάχιστον όσον αφορά εμένα ..... ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΕΝΝΟΩ !!!!!!!!!!!!
    Να δηλώσω και κάτι που δεν έγραψα : Η μητέρα μου μου λέει
    ¨¨Η ΖΩΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΄΄
    Έτσι με ήθος και ευγένεια , θα συνεχίσω την πορεία μου !!!!
    Σε ότι κάνω , που το κάνω με αγάπη !!!!!!!!!
    Με εκτίμηση , Παναγιώτα Βασιλοπούλου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Μια Αληθινή Ιστορία της Ζωής μου , γεμάτη αγάπη , ειλικρίνεια , εντιμότητα και σθένος . Υποστηρίζω όσα γράφω και τα γράφω με εντιμότητα , και ναι , η δημοσιογραφία , μπορεί να έχει ανθρώπινο πρόσωπο , τουλάχιστον όσον αφορά εμένα ..... ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΕΝΝΟΩ !!!!!!!!!!!! 
    Να δηλώσω και κάτι που δεν έγραψα : Η μητέρα μου μου λέει 
    ¨¨Η ΖΩΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΄΄ 
    Έτσι με ήθος και ευγένεια , θα συνεχίσω την πορεία μου !!!! 
    Σε ότι κάνω , που το κάνω με αγάπη !!!!!!!!!
    Με εκτίμηση , Παναγιώτα Βασιλοπούλου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάτι ακόμα : Στη ζωή μου έχω ως moto :
    Υ.Γ Δεν είμαι τίποτα , απλώς δεν σπαταλώ το χρόνο μου , ώστε στο μέλλον να με σπαταλήσει εκείνος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι ακόμα : Στη ζωή μου έχω ως moto :
    Υ.Γ Δεν είμαι τίποτα , απλώς δεν σπαταλώ το χρόνο μου , ώστε στο μέλλον να με σπαταλήσει εκείνος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή