Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΦΟΡΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ...Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΕΕΙ...ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΑΒΑ!

Παρακαλούμε θερμά ΟΛΑ τα μέλη μας.. να έχουν υπόψη τους όλα τα πιο κάτω...και να  τα επιδεικνύουν στους διάφορους φορείς ώστε να καταλάβουν. Δεν είναι κακοπροαίρετοι... Απλά είναι απληροφόρητοι. ΔΩΣΤΕ  το κείμενο... και να είστε βέβαιοι  πως δεν θα σας παιδεύουν! ( Εξαιρούμε τις αστυνομικές αρχές... που είναι τζιμάνια γενικώς και ειδικώς)

Σας εξουσιοδοτούμε δε το αντίγραφο των παρακάτω να το διαβιβάζετε όπου δει ... όπου διαπιστώσετε ξεροκεφαλιά.... δημοσίων οργάνων. Θα κατανοήσουν! Αν όχι ...παρακαλούμε ενημερώστε μας .. και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , θα επέμβει! 

ΘΕΟΤΡΕΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ …ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ …ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ… ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΖΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!
( τέτοιο αστείο ίσχυε από το 1935-1952) ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΟΥΣΤ ΜΩΡΕ!


ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ!

Η πιο κάτω επιστολή απευθύνεται σε πρόεδρο ενός Συλλόγου, αλλά αφορά ΟΛΟΥΣ  τους ΤΖΕΡΤΖΕΛΕΔΕΣ ΑΠΟ ...ΕΣΗΕΑ έως κρατικούς συντεχνιακούς! ΔΙΑΒΑΣΤΕ...ΠΛΗΖ:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
΄Οπως άριστα γνωρίζετε το blogging ,δηλαδή οι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην ενημέρωση, αν δεν είναι ήδη οι κυρίαρχες. Και φυσικά παρακολουθούν φιλότιμα τις δραστηριότητές σας τις οποίες και προβάλλουν ο καθείς κατά την κρίση του…
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, και ο τίτλος της προσδιορίζει σαφώς και τον ρόλον της. Αφορά τους συντάκτες που γράφουν στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ή εργαζόμενοι ως απλοί συντάκτες-υπάλληλοι!.

΄Ομως κάποια μέλη ,λίγα-ευτυχώς-, της Ένωσής μας …δυσκολεύονται στην ενάσκηση των δημοσιογραφικών-ενημερωτικών καθηκόντων τους… Χωρίς να υφίσταται ουσιαστικός λόγος. Και εξηγούμαστε:

Διάφορες κρατικές Αρχές ..Υπουργείο Αθλητισμού, …ΕΠΟ , δήμαρχοι κ.λ.π. εντέλλονται… ΕΣΑΣ… να αφήνετε …την ελεύθερη είσοδο στις εκδηλώσεις σας μόνον τους …δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ ή του ΕΣΑΤ και βία της ΕΣΜΘ- επίσης 2ης κατά την τάξη... δημοσιογραφικής ΄Ενωσης- ...αν κι αυτή παλαιοντολογικής κοπής !!
Η ΕΣΘΜΘ , σπουδαία και δυνατή δημοσιογραφική οργάνωση... που όμως λόγω βλακείας κρατικών λειτουργών ...υποβαθμίζεται... διότι κάποιοι υπαλληλίσκοι...ζητούν ...ταυτότητα μέλους  της ΕΣΗΕΑ!
Εν τάξει... ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΖΑ συμβαίνουν σ΄αυτήν τη ΜΠΑΝΑΝΙΑ!.. Γι αυτό και σας στέλνουμε αυτή την επιστολή... Για να καταλάβετε πως δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΜΟΣ που να θεωρεί ως δημοσιογράφους τα μέλη της ΕΣΗΕΑ... κια όλοι οι άλλοι, επίσης με πατέντα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... πάνε του πεταμού!
Απίστευτες ..και δραματικά χωριάτικές αντιλήψεις. 

Κι εσείς ως νομοταγής τηρείτε τον κανόνα!…Και βάζετε φραγή σε άλλους δημοσιογράφους που ανήκουν σε άλλους ΝΟΜΙΜΑ συλλόγους … Οι δύο προαναφερόμενοι σύλλογοι έχουν ιστορία, αλλά δεν είναι Πατριαρχεία… πιστοποίησης δημοσιογραφικής ιδιότητας!
Στην περιοχή σας , το γνωρίζετε λίαν καλώς… δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος της ΕΣΗΕΑ ούτε του ΕΣΑΤ( Ένωση Συντακτών Αθλητικού Τύπου)…
Αυτές οι …αστείες ΟΔΗΓΙΕΣ είναι πλέον αναχρονιστικές …όταν πριν από 60 χρόνια το δημοσιογραφικό τοπίο, είχε άλλες διαστάσεις… Και λογικά για την εποχή του!
Αλλά σήμερα με την καλπάζουσα σαρωτικά ιντερνετική δημοσιογραφία είναι αδιανόητο…έως φαύλο και ρατσιστικό να διαχωρίζετε …δημοσιογράφους!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ την ιντερνετική δημοσιογραφία την εκπροσωπούμε ΜΟΝΟΝ εμείς , η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…Θα λέγαμε ότι είμαστε ισότιμος φορέας με την ΕΣΗΕΑ και ΕΣΑΤ…ή και το αντίστροφο αυτοί οι δύο Σύλλογοι είναι ισότιμες ΝΟΜΙΚΑ μαζί μας!…
Τώρα αν κάποιοι άφρονες ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ και παλαιοντολογικοί ..ΕΚΔΊΔΟΥΝ ΕΝΤΟΛΈΣ , ΘΑ ΕΙΣΠΡΆΞΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΊΡΙΑ της αφροσύνης τους.
Υποθέτουμε κ. Προέδρε ότι κατανοείτε τί λέγουμε. ΟΥΔΕΙΣ και ουδεμία ΑΡΧΗ… μπορεί ασεβώς να χρήζει ποιος είναι δημοσιογράφος και να σας καθοδηγεί! Εσείς ναι ,έχετε δικαίωμα ΑΠΟΛΥΤΟ να επιτρέπετε την ελεύθερη είσοδο στις …παραστάσεις σας…τον πάσα έναν! Ακόμη και να αποκλείετε …συντάκτες του διαδικτύου!
Κατά τα λοιπά… πράξατε τα δέοντα. Σας ευχαριστούμε…ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ που εξακολουθούν να θάλλουν εν Ελλάδι… δια παντός ( όχι πως ευθύνονται η ΕΣΗΕΑ ή ο ΕΣΑΤ, αν και τους βοελεύει ελαφρώς) .

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ!

Η παρούσα θα αναρτηθεί στη σελίδα της ΕΣΔ…προς γνώση των μελών της και λοιπών αγνοούντων και δη κρατικών ή ψευδοκρατικών αναχρονιστικών τύπων..πλην όμως συντεχνιακής αβάσταχτης νοοτροπίας!!

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Ο Πρόεδρος:                             Ο Γεν.Γραμματέας

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ                     ΚΩΝ.ΤΖΑΝΑΚΗΣ       

Υ.Γ. (1ον)Δεν σας κακίζουμε ασφαλώς. Αλλά παρακαλούμε να αρθείτε στο ύψος της νοημοσύνης σας. Καλή η ΕΣΗΕΑ…καλή η ΕΣΑΤ… αλλά κάλλιστη ΣΗΜΕΡΑ διαδικτυακά .. Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ! ΚΑΙ ΜΗΝ –please- ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΜΕΛΗ ΜΑΣ …

Αν για κάποιο λόγο έχετε ενστάσεις –κάποιες- η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ …δεν θα σας στερήσει τον λόγον. Σας ευχαριστούμε! 

Υ.Γ.(2ον)  Λέμε κάπου πιο πάνω " τα χαζά" της ΕΣΗΕΑ... Εξηγούμε: Οι δημοσιογράφοι θεωρούνται παγκοσμίως από τους ευφυέστερους ανθρώπους. Κι αυτό είναι αληθές... Άρα γιατί μιλάμε για χαζά;... Μα  για τις χαζομάρες που κάνουν οι αθλίως κομματικοποιημένοι χρονίως των  Δ.Σ. του ιστορικού αυτού σωματείου, με τεράστιο όγκο πνευματικής προσφοράς στον τόπο.
Δυστυχώς οι σημερινοί ιθύνοντες του ευκλεούς  σωματείου αυτού, επί δεκαετίες έχουν χάσει την πυξίδα τους...Κι αυτό μας θλίβει βαθέως!
ΡΕ ο δημοσιογράφος ανήκει μόνον στο λαό του κι όχι στις παράγκες των κομμάτων! Καταλάβαιτε το πια .. 

Ο δημοσιογράφος έχαιρε πάντα μέγιστης υπόληψης και σεβασμού σε όλα τα έθνη. Στην Ελλάδα κατάντησε να αποκαλείται ...ΑΛΗΤΕΣ ...ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. Ε, αυτό μας πονάει! Ο δημοσιογράφος είναι εθνικός  Ιεραπόστολος ... Όχι κομματόσκυλο και τσανάκι κομματικών σκοπιμοτήτων! Ελέγξτε το σκεπτικό μας! Ου θα κατανοήσετε πολλά...
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ  φίλοι μας!

Ω, ναι ...το ξέρουμε και το ξέρετε... Μερικοί ,ελάχιστοι δημοσιογράφοι τα κονομάνε άγρια... Έ τι να κάνουμε υπάρχουν και τέτοιοι τυχεράκηδες...ή καταφερτζήδες,ΛΑΜΟΓΙΑ  αν θέλετε... αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη: 
Η πλειοψηφία των ανθρώπων του Τύπου είναι μεροκαματιάρηδες... κι αγρίως εργαζόμενοι ΜΑΛΙΣΤΑ! Ονειροπώλοι του κερατά... 
Αυτά φίλοι μας... Η δημοσιογραφία είναι θρησκεία... 
Προσπαθείστε και θα εννοήσετε πως δεν υπερβάλουμε... Μακράν από εμάς η Θεοποίηση της δημοσιογραφίας ... Αλλά μέσα της, όμως  κουβαλάει ΘΕΟΝ! Ψαξτε το ... ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΕ ΞΕΦΩΤΟ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου