Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΤΩΡΑ! ΣΚΗΝΙΚΟ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ellada tourkia

Συναγερμός (ξανά) στο Αιγαίο – Οι Τούρκοι προκάλεσαν θερμό επεισόδιο στα Ίμια – Τουρκικό σκάφος εμβόλισε πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής – Όλη τη νύχτα έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ανατολικά της Ρόδου.
Θερμό επεισόδιο προκάλεσε για άλλη μία φορά η Τουρκία στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Τούρκοι έστησαν «σκηνικό πολέμου» στα Ίμια και ανατολικά της Ρόδου, συνεχίζοντας το επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων.
Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν στα Ίμια το σκάφος UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του σημαντικές ζημιές,

miliet
Η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος 090. Το σκάφος μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.
Όπως λένε οι Λιμενικοί «έτσι ακριβώς ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το 96».
Η τουρκική ναυτική παρουσία σε επίπεδο ακτοφυλακής στα Ίμια παραμένει αυξημένη, ενώ με βάση το κριτήριο αναλογικότητας στην περιοχή, από την ελληνικά πλευρά δεν υπάρχουν πολεμικά στην περιοχή, αλλά μόνο σκάφη του Λιμενικού.
Το περιστατικό που έχει καταγραφεί αποδεικνύει την ένταση που υπάρχει στην περιοχή εδώ και πολλούς μήνες
xarttis-umut-1
Τουρκικές παραβιάσεις ανατολικά της Ρόδου
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ανατολικά της Ρόδου όπου διεξάγουν αεροναυτική άσκηση, σημάνοντας συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου