Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

YIOΣ...ΚΑΤΑ ΠΑΤΡΟΣ ...ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ- ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ- ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΕΩΣ Η ΜΗ ΘΕΟΥ-ΘΕΩΝ!...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!....ΛΑΟ ΠΑΝΩΣ...ΤΕΚΝΟΝ ΜΟΥ ..ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΆΣΕΙΣ ΑΠΕΙΡΩΣ... Δεν ξέρω αν βαδίζεις στον ορθό ...δρόμο! ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ... Φιλαράκο μου...

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ...
ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ 
Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Διπλωματικός Παρατηρητής 
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Πατέρα, μέσα σε λίγες λέξεις, μου προκάλεσες θλίψη και απογοήτευση. Γιατί περίμενα μετά από 80 χρόνια πείρας και σοφίας ζωής να λες πραγματικά σοφά λόγια. Όμως, όσα είπες και αυτοπροέβαλλες ως "σοφά", μόνον σοφά δεν είναι. Συγγνώμη, αλλά σε μένα φαίνονται λόγια-μπούρδες και δείχνουν να γκρεμίζουν όχι μόνο το δικό σου οικοδόμημα, αλλά να είναι και υβριστικά προς τον Θεό και δημιουργό μας. 

Εσύ πατέρα μήπως αυτοαναιρείσαι; Γιατί την ημέρα της Αγίας Παρασκευής, από μικρό παιδί τη σέβεσαι; Γιατί πιστεύεις στην Αγία Παρασκευή; Γιατί, όπως μου έχεις πει, ο Θεός σε έχει βοηθήσει δεκάδες φορές και όποτε έφτανες στο χείλος της καταστροφής, σου έδινε χείρα βοηθείας την τελευταία στιγμή; 

"Η φάρσα της ύπαρξης θεών είναι το πιο θεότρελλο καλαμπούρι";Η πίστη στα θεία ήταν αυτή που κράτησε αυτό το γένος των Ελλήνων ζωντανό. Από τη Μεσολιθική περίοδο μέχρι και σήμερα, η φλόγα της πίστης στον Θεό (ή στους ουρανούς όπως λές) έχει κρατήσει όρθιο αυτό το γένος. Αν δεν υπήρχε η...φάρσα αυτή, δεν θα υπήρχε ελληνικό γένος. Ο αρχαιοελληνικός ππολιτισμός μεγαλούργησε εξαιτίας αυτής της πίστης. Ο Παρθενώνας, το θαύμα αυτό του κόσμου, είναι ναός αφιερωμένος στην Αθηνά, οι Δελφοί (ο ομφαλός της Γης) είναι αφιερωμένος στον Απόλλωνα. 
Η πίστη των Ελλήνων στον Ιησού Χριστό μετέπειτα, κράτησε ζωντανό αυτό το έθνος για πάνω από 2.000 χρόνια. Στο όνομα της πίστης στον Θεό ελευθερώθηκε η Πατρίδα μας από τους Τούρκους ή έπεσε αγωνιζόμενη γενναία (π.χ. άλωση της Πόλης κι ένα σωρό άλλα παραδείγματα)! Αυτά όλα εσύ τα χαρακτηρίζεις φάρσα και καλαμπούρι!! Πάνω σε φάρσα και καλαμπούρι στηρίχθηκε και μεγαλούργησε το ελληνικό πνεύμα; Ε, λοιπόν με τη λογική σου αυτή να το ακυρώσουμε! Πάνω στη φάρσα και το καλαμπούρι θυσιάστηκαν χιλιάδες μάρτυρες της πίστης, πάνω στη φάρσα και το καλαμπούρι θυσιάστηκε ο Παπαφλέσσας, ο Διάκος κι ένα σωρό άλλοι; 

"Δήθεν 'Αγιες Γραφές"  και "Ζωή γιοκ το Αιώνιον"; Με τέτοιες μπούρδες και χωρίς επιχειρήματα πας να ακυρώσεις όλους τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, αλλά και άγιους πατέρες, αλλά και το ίδιο το έθνος που ζυμώθηκε και κατάφερε να επιζήσει πιστεύοντας αυτές τις άγιες γραφές. Ο ΟΜΗΡΟΣ στα δύο του έργα ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι γεμάτος από την πίστη στους θεούς. Η ΘΕΟΓΟΝΙΑ του Ησιόδου, το δεύτερο μεγαλύτερο έργο μετά του Ομήρου τα έργα, μιλάει για την προέλευση του ανθρώπου από τους ουρανούς. Όλη η πορεία αυτού του γένους είναι φτιαγμένη με την πίστη του στα θεία. Κι έρχεσαι εσύ να πεις ότι όλα όσα έλεγαν αυτοί ήταν ...φάρσα και καλαμπούρια! Η νοοτροπία η δική σου είναι βούτυρο στο ψωμί των εχθρών της χώρας, ακόμη-ακόμη και των τζιχαντιστών που μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα δικά σου επιχειρήματα-μπούρδες για να πουν ότι "επί χιλιάδες χρόνια το ελληνικό έθνος στηριζόταν στις φάρσες και τα καλαμπούρια. Πρέπει να σας γκρεμίσουμε τον Παρθενώνα και τα άλλα μνημεία γιατί είναι όλα φάρσες και βλακείες". 

Για να τελειώνω γιατί κουράστηκα ψυχικά με όσα διάβασα. Ξέρεις τι είμαστε πατέρα; Dust in the wind, σκόνη ή φτερό στον άνεμο. Εγώ το λέω κάπως διαφορετικά: είμαστε τυροπιτάκια που βγαίνουν από τον φούρνο τα οποία τα έφτιαξε ο μάγειρας. Μετά, αυτά τα τυροπιτάκια βγαίνουν και λένε (κατ' εσέ): "Δεν υπάρχει δημιουργός, είναι όλα μια φάρσα, ένα καλαμπούρι"!!! 
Αυτή είναι η 80χρονη σοφία σου; Ο Θεός σου έδωσε, μας έδωσε πνεύμα, το θείο δώρο της νόησης και τα εξ αυτής παρεπόμενα, το ήθος, την αγάπη, την αρετή, για να λέμε ότι όλα αυτά είναι ...φάρσες και δεν υπάρχει Θεός; Από πού τα απέκτησες όλα αυτά ρε πατέρα, για να σκέφτεσαι και να αρνείσαι τον Θεό και δημιουργό σου; Τι σου δίδαξε ο Σωκράτης; "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"! Ενώ δηλαδή δεν ξέρεις τίποτε, έχεις το θράσος να αυτοαποκαλείσαι σοφός και να φτάνεις στο ύψιστο σημείο ύβρεως να αμφισβητείς τον ίδιο τον Θεό και δημιουργό σου, λέγοντας ότι είναι...φάρσα!!! 
Κρίμα...

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΆΝΤΗΣΗ.. 
Χαμογελώ κι ευχαριστώ  για την επέμβαση...ΜΗΝ είσαι τόσο αφοριστικός.
Γνωρίζεις άριστα πως ποτέ δεν ήμουν συμβατικός και συμβατός. με τα ιδεοληπτικά και πάντα ψαχνόμουνα ... να ακουμπήσω αλήθειες ,,,που ταλανίζουν τον άνθρωπο. Λόγω φυσικής πνευματικής-νοητικής αδυναμίας... που επιβεβαιώνεις κριτικά στο σημείωμά σου ... θα συνεχίσω να ψάχνομαι...ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. ..Μάλιστα κατακρίνεις την αστεία .."σοφία" μου; ..Γιατί με κάνεις να γελάω με μένα; 
Τελικά φιλαράκο μου...Τέκνον μου ΠΕΦΙΛΗΜΕΝΟ...ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ... μήπως είμαστε ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ..Εμείς ...το ανθρώπινο γενός;  Εμείς ...οι φωστήρες των  ουρανών;
ΕΓΩ με το μικρό νιονιό μου... αρνούμαι να είμαι πανηγυριώτης !
Αυτά τα σύντομα ΜΕ ΑΓΑΠΗ ,,,Σε αγαπώ και με αγαπάς. Το ξέρω... Κι αυτή είναι ίσως είναι η μυσταγωγία ζωής...ΙΣΩΣ το καταλυτικό ΠΝΕΥΜΑ ΖΩΗΣ!

1 σχόλιο:

 1. Εδώ δεν υπάρχει καμία κόντρα ,κι είναι ολοφάνερο πως υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων σε υπαρξιακά θέματα που η ίδια η ζωή και από Ελληνισμού και από Χριστιανισμού , και από άλλες θρησκείες , υπήρχαν,υπήρξαν και θα υπάρχουν , μα πάντα άλυτα και στις παρέες , με έδαφος φιλικό , είναι μαζί με γεύμα και οίνο ,ιδανικές αυτές οι συζητήσεις, ως συζητήσεις γιατί όντως ξέρουμε πως όλα αυτά είναι και μέχρι έως και σήμερα , άλυτο μυστήριο , κι αυτός είναι κι ο λόγος που τις κάνει να κινούν το ενδιαφέρων.
  Η άγνωστη φίλη της επιστολής του κύριου Βραχιολίδη , είμαι εγώ , στα πλαίσια όμως προηγούμενων συζητήσεων μας , που εξετάζαμε αναφορικά ως παράδειγμα , πως δημοσιογραφικά πρέπει ο δημοσιογράφος να μην είναι αμαθής και να ξεχωρίζει πως ο τζιχαντιστής άλλου κατατάσσεστε η ενέργεια της τρομοκρατικής επίθεσης που θα πάρει 200 ζωές , σε εγκληματολογικό πεδίο κι αλλιώς σε πεδίο που αφορά την θρησκεία του που όσο σωστή λογική και να του παραθέσεις , δεν θα κατανοήσει τίποτα για το πως και από θρησκείας και από εγκληματολογίας δεν αφαιρούμε ζωές.
  Όλο αυτό , η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε πατέρα και υιό επειδή κι εγώ με τον δικό μου γιο Απόστολο στο όνομα , έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις υπαρξιακού περιεχομένου , συμφωνήσαμε πως πάντα θα είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο που θα ξεκινάμε από το Α και θα φτάνουμε στο Ω και αντίστροφα.
  Οπότε μείναμε στο ότι όσα κι αν κουβεντιάσουμε , ας τα κουβεντιάζουμε σε μια καλή παρέα , σε κλίμα με όμορφη μουσική , οίνο μεζέ , μένοντας πως ξέρουμε πως όσο δεν έχει αποδειχθεί τι υπάρχει μετά θάνατον ή και πριν τη γέννηση που κι αυτό υποστηρίζουν πολλοί , όπως οι Ασιατικοί Λαοί , ζωές που ζήσαμε πριν γεννηθούμε και όλα αυτά είναι ένας φαύλος κύκλος που μόνο ως φιλική συζήτηση μπορεί να γίνει.
  Πάντα , όμως πάντα , όπως μου έθεσε βέτο ο γιος μου ( - Μαμά , αναποτελεσματικά ) .
  Η κοινοποίηση άνηκε στο πλαίσιο που , κάναμε μεγάλες αναλύσεις , πάνω σε θέματα ενός ευρύτερου περιεχομένου .
  Τα Ρεπορτάζ κι οι Ειδήσεις τρέχουνε και το πιο ουσιαστικό και απτό , είναι , όλοι μας οι γονείς και τα παιδιά μας , εφόσον μπορούμε να συζητάμε τέτοιες θεματικές, κρατάμε γερά την ιερότητα του θεσμού , του πιο ιερού θεσμού , ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
  Μετά Τιμής ,
  τα σέβη μου στην οικογένεια Βραχιολίδη ,
  Παναγιώτα Βασιλοπούλου- Δημοσιογράφος

  ΑπάντησηΔιαγραφή