Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ... Η ΕΣΗΕΑ ΘΑΡΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΧΑΖΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΕΣ... ΑΣ ΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΚΑΙ να την παρουσιάζουν ως δική τους...και μετά μιλάμε για δεοντολογία!

Η ΕΣΗΕΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... Ανακατεύετε με TWITER & FACE BOOK! Mήπως ξελάσκαρε; .. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΩΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ... Θα ανακαλύψει πολλά αντιδεοντολογικά μπουμπούκια!...μέλη της

ΡΕ ΤΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ... ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ 

Ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ακαδημίας 20, 106 71 Αθήνα
Τηλ.: 3675 440 Fax: 3675 530
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Αρ. πρωτ. 255 / 30.11.15                   
 Ανακοίνωση
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας επισημαίνει τα αυξανόμενα αρνητικά φαινόμενα δεοντολογικών παραβάσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  “Facebook”, “Twitter” και άλλα.
Ενδεικτικά είναι τα κρούσματα χυδαιότητας, εξυβρίσεων, προσβολής προσώπων, λεκτικής βίας κλπ.
Για τούτο υπογραμμίζει στα μέλη της ΕΣΗΕΑ την ανάγκη τήρησης του Καταστατικού και του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που επιτάσσουν απόλυτη αποφυγή ανάλογων φαινομένων.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ

ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ: ΑΦΟΎ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ  φαύλο ΤΟΠΕΙΟ στον έντυπο Τύπο και στα λοιπά ΜΜΕ, τώρα έχουμε βάλει ποδάρι και στο Διαδίκτυο; Από πότε το διαδίκτυο αποτελεί ...ζωτικό χώρο της ΕΣΗΕΑ;Θα είχε ενδιαφέρον ...κοσμογονικό, αν κάποιο σαϊνι μας εξηγούσε την περίεργη αυτή ..εισβολή -κατάληψη του χαώδους ιντερνετικού καλαμπουριού... Γενικά τι δουλειά έχει η ΕΣΗΕΑ με τα κοινωνικά δίκτυα και συνιστά συμμόρφωση ;Μέλη της; είναι οι αθλούμενοι στις χαζομάρες των αποριθμηστικών -διαλυτικών κοινωνικών δικτύων; Καλά λέει ότι απευθύνεται στα μέλη της... που σουλατσάρουν στα φατσομπούκια... Αμ εκεί ισχύουν άλλοι κανόνες..Τέλος πάντων... σε δουλειά να βρισκόμαστε!

Για να θυμόμαστε τις ρίζες μας...

ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΑ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΔΟΞΗ ΠΟΡΕΙΑ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΒΙΛΑΚΗΣ

Ιστορική ημερομηνία η 12η Ιουνίου για την ελληνική και ειδικότερα τη βορειοελλαδική δημοσιογραφία, αφού πριν 107 χρόνια, κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Νέα Αλήθεια». Στις 12 Ιουνίου του 1903, ο Ιταλός τυπογράφος Σαλβατόρε Μουρατόρι και ο Ιωάννης Κούσκουρας, κυκλοφορήσαν στη Θεσσαλονίκη, την ελληνική εφημερίδα «Αλήθεια» που εκδίδονταν ως το 1909, τρεις φορές τη βδομάδα.
Στην επικεφαλίδα του πρώτου φύλλου της έγραφε: «Εθνική εφημερίς. Ιδρυτής και υπεύθυνος ιδιοκτήτης Σαλβατόρε Μουρατόρι, Διευθυντής-διαχειριστής Ιωάννης Κούσκουρας, αρχισυντάκτης Ιωάννης Μπήτος».

2 σχόλια:

  1. Είμαστε όλοι κοντά σας , πρέπει να κοινοποιήσουμε παντού τα ανέκδοτα της ΕΣΗΕΑ , για να τους ξεσκεπάσουμε επιτέλους .....
    Μετά Τιμής ,
    Βασιλοπούλου Παναγιώτα ( Δημοσιογράφος -ΜΕΛΟΣ ΕΣΔ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε όλοι κοντά σας , πρέπει να κοινοποιήσουμε παντού τα ανέκδοτα της ΕΣΗΕΑ , για να τους ξεσκεπάσουμε επιτέλους .....
    Μετά Τιμής ,
    Βασιλοπούλου Παναγιώτα ( Δημοσιογράφος -ΜΕΛΟΣ ΕΣΔ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή