Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ BLOGGERS!

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΤΕΡΑΝΟ "ΔΑΣΚΑΛΟ" ΜΑΣ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Συχνά οι δημοσιογράφοι, οι ενημερωτες bloggers, γενικά άνθρωποι των MEDIA ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΝ ΑΡΝΉΣΕΙΣ σε λήψη συνεντεύξεων. Δεν είναι δραματικό. Στον δημοσιογράφο εναπόκειται πως θα διαχειριστεί το στόρυ. Αυτή τη στιγμή τρέχει στην ιστοσελίδα www.press-vision.blogspot.gr    μια ιστορία για μια συνέντευξη που ποτέ δεν δόθηκε.Στην αρχή βέβαια συμφώνησαν αλλά τελικά ζήτησαν να δώσουν συνέντευξη, ΟΛΟΙ οι μετέχοντες στο Δ.Σ. του συλλόγου!Κι εδώ βρίσκεται η ιδιαιτερότητα και το πρωτοφανές. Ζητάς συνέντευξη από έναν και ξάφνου σου ξεφυτρώνει ένα τσούρμο άλλοι! Δεν έχει σημασία το αντικείμενο (εδώ αφορά τα οπτικά)αλλά ο τρόπος διαχείρισης του θέματος από τον δημοσιογράφο. Θα δείτε ότι είναι ένα σπουδαίο μάθημα. Οι φιλομαθείς εκτός των άλλων να προσέξουν ιδιαίτερα το ερωτηματολόγιο. Θα βγάλετε και ειδήσεις ξεχωριστές, αποκλειστικές και δυνατές ,ΤΩΡΑ-αρκει λιγάκι να ψάξετε- όπου κι όποιο κι αν είναι το ειδησεογραφικό μετερίζι σας.Ο χώρος των οπτικών είναι δημοσιογραφικά ανεξερεύνητος...υπ΄όψιν και αφορά τον κάθε πολίτη!
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ αυτό διδάσκεται ασφαλώς ,στα σεμινάρια της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ της Ε.Δ.Μ, αλλά εδώ σήμερα μας προκύπτει μια ζωντανή ιδιαιτερότητα που κρίναμε να τη μεταδώσουμε ευρύτερα, ώστε οι ασκούμενοι επαγγελματικά ή σπουδαστικά να ωφεληθούν. 

______________________


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ E-MAIL

ΝΑ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ …ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ…ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΟΥΖΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ!




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://webpressunion.blogspot.gr/p/blogpage_28.html
____________________


Δεν είναι δραματικόν το γεγονός, αλλά αποκαλυπτικόν μιας νοοτροπίας που ανήκει σε άλλες εποχές! Κρίμα

 NA KAΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ!


Η διεύθυνση σύνταξης της press-vision, πριν από δύο εβδομάδες είχε την ιδέα να επικοινωνήσει με τη Σύμβουλο Δημοσίων και Διεθνών  Σχέσεων της ΠΕΟΟ κ. Ελένη Γιαννάκη και να της ζητήσει συνέντευξη.. Η πρόταση ακούστηκε ευχάριστα από την ευγενή Κυρία και υποσχέθηκε να δώσει τη συνέντευξη.
Γνωρίζοντας εμείς ότι είναι νέα στο πόστο και μη θέλοντας να της δημιουργήσουμε προβλήματα  της προτείναμε να της στείλουμε ένα ερωτηματολόγιο κι επ΄αυτού με πλήρη άνεση να απαντήσει. Το είδος αυτό ΤΩΝ  συνεντεύξεων εφαρμόζεται κυρίως σε υψηλά δημόσια πρόσωπα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των απόψεων τους. Η δια ζώσης συνετεύξεις, είναι μεν πιο ειλικρινείς, αλλά ενέχουν πολλές παγίδες κυρίως για τον συνεντευξιαζόμενο, διότι πάνω στην ρύμη του λόγου μπορεί να πει και καμιά κοτσάνα με αποτέλεσμα να εκτεθεί. ΄Αλλωστε τα ζείτε καθημερινά αυτά. Δεν θέλαμε να εμπλακούμε κι εμείς με διαψεύσεις κ.λ.π. σε περίπτωση που ...παραποιούσαμε αθέλητα τον λόγον της κ. Γιαννάκη. Οπότε με την υποβολή του γραπτού ΕΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, τα πράγματα απλοποιούνταν . κυρίως δε θα παρέχονταν ο ανάλογος χρόνος επεξεργασίας των απαντήσεων.. 

Επελέξαμε την κ. Γιαννάκη για δύο λόγους: Είναι νέος, καλλιεργημένος άνθρωπος και κατά τεκμήριον με νέες ιδέες για τον κλάδο. και β) Είναι ωραία γυναίκα με φωτεινό πρόσωπο που εκπέμπει θετική ενέργεια. Τι το ιδανικότερο;  ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ > www.press-vision.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου