Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΡΕ,,,,ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ.... ΑΠΟΚΟΣΜΟΣ!

ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!
Διαμαντής Διαμαντίδης: Ο Μίδας της ναυτιλίας – Δείτε την πολυτελή έπαυλή του

Ο Διαμαντής Διαμαντίδης αν και απεχθάνεται την δημοσιότητα απασχολεί από το πρωί της Παρασκευής τα Μέσα, με την αγορά του συγκροτήματος του «Αστέρα» Βουλιαγμένης – «Four Seasons». 

Ωστόσο, ο Μίδας της ναυτιλίας είχε προκαλέσει ξανά το ενδιαφέρον του κοινού με την αγορά μιας πολυτελής κατοικίας στο Πόρτο Ράφτη, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην Ντόλλη Γουλανδρή.

Η αγορά ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2016 και ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης  έδωσε 20 εκ. ευρώ για να αποκτήσει το σπίτι που πολλοί εποφθαλμιούσαν.
Η έπαυλη – επίγειος παράδεισος στο Πόρτο Ράφτη
Στο Πόρτο Ράφτη υπάρχει ένα σπίτι με μοντέρνες γραμμές, μέσα σε πλούσιο πράσινο – βρίσκεται μέσα σε μια έκταση 150 στρεμμάτων – και λεπτομέρειες που κόβουν την ανάσα. Χρησιμοποιούταν ως ησυχαστήριο από την γυναίκα που δημιούργησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Ντόλλη Γουλανδρή.

Μπορεί να είναι κοντά στην Αθήνα, όμως παραπέμπει σε καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο εξωτικό νησί του εξωτερικού. Το υπέροχο παλάτι ήταν η κατοικία της γυναίκας του άλλοτε προέδρου του Ολυμπιακού Νίκου Γουλανδρή είχε γίνει αντικείμενο πόθου για πολλούς, κάνοντας την κίνηση του Πέτρου Γουλανδρή να το πουλήσει πολύ έξυπνη. Πολλοί επιχειρηματίες θέλησαν να διαπραγματευτούν αυτό το κομμάτι παραδείσου, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να κάνουν κάποια κίνηση – ματ.
goulandri2
Ωστόσο ο κύριος Διαμαντής Διαμαντίδης, ένας από τους πιο παραδοσιακούς και επιτυχημένους εφοπλιστές, ήταν αποφασισμένος να το αποκτήσει. “Το είχε βάλει για τα καλά στο μάτι, γι’ αυτό και αποφάσισε τελικά να πραγματοποιήσει την επιθυμία του προχωρώντας στην αγορά “ λένε άτομα του περιβάλλοντος του. “Άλλωστε ο κ. Διαμαντής Διαμαντίδης ξεχωρίζει για το γούστο του και τη λατρεία του σε οτιδήποτε ωραίο. Είναι λάτρης της τέχνης και διαθέτει κουλτούρα” τονίζει άνθρωπος από τον χώρο του real estate.
goulandri3
Η αγορά δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανένα στα εφοπλιστικά σαλόνια, γιατί ο κ. Διαμαντής Διαμαντίδης, που διαπρέπει στην ναυτιλία σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ξέρει και επενδύει σε ακίνητα πόσο στο συγκεκριμένο που θεωρείται κάτι περισσότερο από Filet Mignon. Είναι η διπλανή έπαυλη από αυτήν που απέκτησε πριν από δύο περίπου χρόνια ο εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης από την κοσμική Ντόντα Βορίδη (ο αδελφός της ήταν παντρεμένος με την Ντόλλυ Γουλανδρή). Το νούμερο της αγοράς, αντάξιο των τετραγωνικών αλλά και της αισθητικής. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια στην Ελλάδα με ένα αντίτιμο που αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ, που πλήρωσε με άνεση και ευχαρίστηση.
goulandri4
«Με Μελισσανίδη αλλά και Διαμαντίδη το Πόρτο Ράφτη τείνει να γίνει η περιοχή των ισχυρών της θάλασσας. Μια εξοχική γειτονιά με επαύλεις εκατομμυρίων που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από περιοχές σαν το Σαν Τροπέ και την Τοσκάνη. Με τέτοια σπίτια αλλά και αγοραστές, το Πόρτο Ράφτη δίκαια πια διεκδικεί τον τίτλο  της ελληνικής Ριβιέρας των εφοπλιστών».
Μίνι λίφτινγκ και διακοσμητικές παρεμβάσεις
Στην εν λόγω έπαυλη ζούσε η Ντόλλυ Γουλανδρή από την άνοιξη έως το καλοκαίρι. Τους καλοκαιρινούς μήνες η άλλοτε grande dame των κοσμικών κύκλων επισκεπτόταν πότε το ιδιόκτητο νησί της, το Ρευματονήσι, και πότε την εντυπωσιακή της κατοικία στο κοσμοπολίτικο Νασάου, στις Μπαχάμες, στις οποίες φιλοξενούσε διάσημους φίλους της, όπως ο γοητευτικός Σον Κόνερι μαζί με τη σύζυγό του.
«Παρ’ όλο που στην έπαυλη υπήρχε πάντα προσωπικό, μετά τον θάνατο της Ντόλλυς το σπίτι δεν κατοικείτο και επομένως υπάρχει μια σχετική φθορά. Η οικογένεια Διαμαντίδη ήταν αποφασισμένη να δώσει στη συγκεκριμένη βίλα τη χαμένη της αίγλη. Άλλωστε τόσο ο Διαμαντής Διαμαντίδης όσο και η σύζυγός του είναι άνθρωποι που τους αρέσει να ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους κάνοντας συγγενείς και φίλους τους να περνούν όμορφα.
Ο νεαρός εφοπλιστής Πασχάλης Διαμαντίδης, ο οποίος έγινε γνωστός για τη γεμάτη πάθος σχέση του με την Εύα Καϊλή, πέρασε ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο πλευρό της Έλενας Παπαβασιλείου και μετά φάνηκε ότι επιτέλους “άραξε” με την Ειρήνη Περράκη, την οποία είχαμε γνωρίσει από το ρόλο της ως παρουσιάστρια σε ιδιωτικό κανάλι. Ο εφοπλιστής και η Ειρήνη Περράκη,επίσης γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, είχαν μια σχέση που για ένα διάστημα ήταν το απόλυτο talk of the town τους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, μέχρι που τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, μετά από τη γνωριμία της με τον επίσης εφοπλιστή Νικόλα Βενιάμη, γιο του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη και της Ελένης Γαβριήλ, πριν από δύο χρόνια.
Διαμαντής Διαμαντίδης
Πασχάλης Διαμαντίδης και Έυα Καϊλή

Πηγή: www.markostv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου