Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

.. ΜΕΡΙΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ...ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ:

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ Ουμπέρτο Εκο

Umberto Eco 04.jpg    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ....

Ιταλός σημειωτιστής, δοκιμιογράφος, φιλόσοφοςλογοτέχνης κριτικός λογοτεχνίας και μυθιστοριογράφος. που απεβίωσε πριν μερικές μέρες λέει μερικά τσιτάτα...δείτε τα:

Μερικά αποφθέγματά του.


***Κάθε φορά που ένας ποιητής, ένας ιεροκήρυκας, ένας αρχηγός, ένας μάγος ξεστομίζει ασυναρτησίες, η ανθρωπότητα ξοδεύει αιώνες αποκρυπτογραφώντας το μήνυμα.

***Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.

***Μου φτάνει που ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω, ενώ όταν γράφεις, γράφεις μόνο αυτά που ξέρεις ήδη.
Τίποτε δεν δίνει σ’ έναν φοβισμένο άνθρωπο περισσότερο κουράγιο από το φόβο ενός άλλου.
Η τέχνη του διαβάσματος έγκειται στο να ξέρεις ποιες σελίδες να πηδήξεις.

***Να φοβάσαι τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, επειδή κατά κανόνα κάνουν και άλλους να πεθάνουν μαζί τους, μερικές φορές πριν από αυτούς και καμιά φορά αντί για αυτούς.

***Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά, πολλές φορές, την επικυρώνει. Όσο πιο πολιτισμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο βάρβαρος και καταστροφικός μπορεί να γίνει.

***Η μαζική κουλτούρα είναι αντι-κουλτούρα.

***Οι κρίσεις πουλάνε καλά.

***Κωμικό είναι η κατανόηση του αντιφατικού. Χιούμορ είναι η υποψία γι’ αυτό.

*** Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις.

Η υπερβολική συσσώρευση στοιχείων κιτς αποτελεί μια αξιοσημείωτη υφολογική πρόταση.
Το ρόδο είναι τόσο πλούσιο σε νοήματα, που δεν του έχει μείνει πια σχεδόν κανένα νόημα.

***Η μετάφραση είναι η τέχνη της αποτυχίας.

***Έχω φτάσει να πιστεύω ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι ένα αίνιγμα, ένα άκακο αίνιγμα που γίνεται τρομερό λόγω της δικής μας μανιώδους προσπάθειας να το ερμηνεύσουμε σαν να είχε δήθεν κάποια βαθύτερη αλήθεια.
***Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων.

***«Τι όμορφο που είναι ένα βιβλίο, που επινοήθηκε για να πιάνεται στο χέρι, ακόμη και στο κρεβάτι, ακόμη και μέσα σε μία βάρκα, ακόμη και εκεί όπου δεν υπάρχουν ηλεκτρικές πρίζες, ακόμη κι αν έχει αποφορτιστεί κάθε μπαταρία και αντέχει τα σημάδια και τα τσαλακώματα, μπορεί να αφεθεί να πέσει καταγής ή να παρατηθεί ανοιγμένο στο στήθος ή στα γόνατα όταν μας παίρνει ο ύπνος, μπαίνει στην τσέπη, φθείρεται, καταγράφει την ένταση, την επιμονή ή τον ρυθμό των αναγνώσεών μας, μας υπενθυμίζει (αν φαίνεται πολύ καινούργιο ή άκοπο) ότι δεν το διαβάσαμε ακόμη…»


ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΈΤΟΙΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...


Γιδεόν Λεβί: "Το Ισραήλ είναι 

χαμένη υπόθεση. Ξεχάστε το."
"
Η ομιλία (ΒΙΝΤΕΟ: με ελληνικούς υπότιτλους) του ισραηλινού δημοσιογράφου Γιδεόν Λεβί στο ολοήμερο συνέδριο με θέμα «Το Ισραηλινό Λόμπι.Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;» στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στις 10 Απριλίου 2015.


 
Καλά πάμε....

πηγη προέλευσης ολων των πιο πάνω πνευματικώς ευφρόσυνων, είναι το http://www.psaltiri.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου