Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Μ.Μ.Ε.

____________________________________

ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ; ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑ …ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ! ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ –ΠΑΜΕ! Κι αν ακόμη σας απέμεινε ελάχιστο, νιονιό θα καταλάβετε! Μα τι να καταλάβετε μωρέ;Υπέρ πάντων ο λαουτζίκος κι όχι οι τσόγλανοι της διοίκησης των κομμάτων! ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!
Θα πούμε τη γνωστή μας θεωρία: Δημοσιογράφος, ή αυτός που υποδύεται τον δημοσιογράφο και είναι εγκλωβισμένος σε κομματικά τερτίπια, είναι απλά ένας ΣΚΑΤΑΣ! Οι πιο σκατένοι ,είναι αυτοί του θλιβερού και μπάσταρδου ΠΑΜΕ… του ΚΚΕ… Ο αληθινός δημοσιογράφος ανήκει στο λαό του κι όχι σε κομματικά παραμάγαζα!
Αν ήξεραν τα υποκείμενα αυτά τι εγκλήματα διαπράττουν κι αν είχαν …φιλότιμο θα αυτοκτονούσαν! Τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει φυσικά…Ιδού τι Λένε κι απολαύστε τη…γλώσσα που χρησιμοποιούν ( άλλο έγκλημα αυτό!).
_____________________________________

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ &ΜΜΕ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡ-PRESS-ΚΟΠΑΝΟΙ!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ αποτελεί συσπείρωση των εργαζομένων στο χώρο σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση. Σε αυτό συμμετέχουν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι των εφημερίδων και του ηλεκτρονικού Τύπου (ραδιόφωνα και τηλεοράσεις). Παλεύει για την οργάνωση του αγώνα στη βάση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ενάντια στην αντιλαική πολιτική και σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι τμήμα και εμπνέεται απο την πολύτιμη συνεισφορά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που από την ίδρυσή του το 1999, έχει βάλει την σφραγίδα στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ αναπτύσσει τη δράση του μέσα και έξω απο τα σωματεία των εργαζομένων του χώρου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ), επιδιώκοντας την ριζική αλλαγή του σημερινου αρνητικού συσχετισμού δύναμης στον κλάδο, όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, τον συμβιβασμό και την συναίνεση, με συνδικαλιστικές ηγεσίες και πλειοψηφείες που βάζουν φρένο στα όποια αγωνιστικά σκυρτήματα των εργαζομένων. Οργανώνει μέσα απο την δράση των αγωνιστών του Μετώπου στους χώρους δουλειάς την πάλη απο «τα κάτω», με όρους κινήματος. Η πλατφόρμα των διεκδικήσεων του, συμβαδίζει με αυτή του ΠΑΜΕ και εξειδικεύεται στο χώρο των ΜΜΕ.
Διεκδικούμε:

  • πραγματικά ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση, δημοκρατικό δικαίωμα για όλους συνειδητοποιώντας ότι η υποβάθμισή της κάνει τους εργαζόμενους υποχείρια των αφεντικών των ΜΜΕ και συμβαδίζει με την υποβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων στα ΜΜΕ, σημαίνει χτύπημα των δικαιωμάτων τους, στους μισθούς, τις συνθήκες δουλιάς
  • μια δουλιά με ένα μισθό, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στο απαράδεκτο φαινόμενο της πολλαπλής απασχόλησης, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ανεργία
  • μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα παλέυουμε για καθολική, Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση, με αναβαθμισμένες παροχές, χωρίς καμμία αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων, για δημόσια Παιδεία και Υγεία, για την ειρήνη ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη παραγμάτων
  • αντιπαλεύουμε τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς στο χώρο μας, προβάλλοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να έχουν αγωνιστική στάση στα καθημερινά προβλήματα, να καταγγέλουν και να μην υποκύπτουν στην ασυδοσία της εργοδοσίας.


Κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου προς τους τεχνικούς όλων των ραδιοφώνων (FΜ, WEB κλπ) για οργάνωση και συστράτευση με την Ε.Τ.Ε.Ρ.


Logo-Eter-Megalo-2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί καθημερινά τα πολιτικά πράγματα, όπως αυτά εξελίσσονται στην Χώρα μας.
Ειδικότερα ο κλάδος μας για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2010 επί υπουργίας Λοβέρδου) χτυπήθηκε με νομοθέτημα εξπρές της μνημονιακής κυβέρνησης και πάντα κατ’ επιταγή των εργοδοτών μας.
Και σε ευρύτερη όμως κλίμακα το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα του γίνονται αυτό τον καιρό στόχος επιθέσεων από κυβέρνηση και εργοδότες, αλλά και από τους πολυπρόσωπους και ποικιλόχρωμους συνεργάτες τους οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους και πάντως διαφορετικούς από αυτούς που εξυπηρετούν την εργατική τάξη, προσπαθούν είτε να χτυπήσουν τις υπάρχουσες ενεργές συνδικαλιστικές δομές, είτε να εγκαθιδρύσουν πουλημένες ηγεσίες στα Συνδικάτα είτε να προχωρήσουν στην εκπόνηση-δημιουργία δήθεν μεγάλων, πολυπλόκαμων και ανομοιογενών συνδικαλιστικών πολτών – μορφωμάτων των εργαζομένων με διαφορετικές ειδικότητες και διαφορετικά εργασιακά χαρακτηριστικά.
Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Ρ προκειμένου να καταστεί σαφής και κρυστάλλινη η θέση μας για την συνδικαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στα ΜΜΕ επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την θέση μας υπέρ της συγκρότησης, σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, Συνδικάτου Τύπου, χωρίς να αποκλείουμε από εκεί και πάνω κάθε περαιτέρω συζήτηση.
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν το ΔΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ καλεί κάθε εργαζόμενο ή άνεργο Τεχνικό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – είτε στα FM είτε στο διαδίκτυο (web)- που βρίσκεται αυτή την στιγμή εκτός συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, να πυκνώσει τις γραμμές της Ε.Τ.Ε.Ρ και να μπολιάσει με την δυναμική του και τις απόψεις του την Ένωσή μας.
Καλούμε δηλαδή ευθέως κάθε συνάδελφο Τεχνικό, σε όποιο τύπο Ραδιοφωνίας και αν εργάζεται ή εργαζόταν (FM, βραχέα, μεσαία ή web radios), να οργανωθεί στην Ε.Τ.Ε.Ρ .
Για το λόγο αυτό τα γραφεία μας θα παραμένουν ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα –Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 17.00 και το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 13.00, ενώ στο email : eter@eter.gr, στο κινητό 6932107835 και στο σταθερό 2107645331 oι συνάδελφοι του Δ.Σ. είναι στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.
Όλοι στην Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 στον δεύτερο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β)
Η ζωή μας είναι δική μας υπόθεση και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν άλλο να την διαφεντεύει.
Ypografes 2014 Mavrakis Tsouramani Teliko

Αποχαιρετισμός στον Μπόικο Μπορίσοφ

16 Δεκεμβρίου 2014
Η απώλεια του δημοσιογράφου Μπόικο Μπορίσοφ, που πέθανε σε ηλικία 61 ετών, στερεί την ΕΣΗΕΜ-Θ από έναν στενό φίλο και συνοδοιπόρο πολλών ετών.
Η συμμετοχή του Μπόικο Μπορίσοφ στην οικοδόμηση σχημάτων δημοσιογραφικής συνεργασίας στο περιβάλλον των Βαλκανίων, αλλά και η καθοριστική συμβολή του στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της πρωτοβουλίας «Ανοικτοί Ορίζοντες», με την οποία Έλληνες και Βούλγαροι δημοσιογράφοι κόμισαν προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στη διασυνοριακή ζώνη των δύο χωρών, είναι το κυρίως πεδίο στο οποίο εδραιώθηκε θεσμικά η σχέση που πολλά μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ επί χρόνια ανανέωναν συνεργαζόμενοι με τον Βούλγαρο συνάδελφο.
Ο Μπόικο Μπορίσοφ κηδεύεται αύριο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στη Σόφια, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συλλυπείται τους οικείους του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου