Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΒLOGERS...ΣΟΒΑΡΕΥΙΘΕΙΤΕ... Η Ε.Σ.Δ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α! ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΣ ..ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΣΤΙΓΜΉ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ...

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ;..
ΧΑΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ... 

Στο καθημερινό έργο του, ειδικά ο blogger-ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ ( αν και όλοι τελικά οι διαχειριστές-ιδιοκτήτες ιστοσελίδων είναι ενημερωτές μηδέ.. εξαιρουμένης της κηπουρικής ή της μαγειρικής) αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα . 

Μανδαρίνοι του Δημοσίου ( Αστυνομικοί, δημοτικοί σατραπίσκοι- Άρχοντες τους λέγανε παλαιά-ακόμη και οι θυρωροί, κάνουν δύσκολη τη ζωή του συντάκτη -blogger σε πολλά επίπεδα.)
Μερικά παραδείγματα: Συλλαμβάνεται ο blogger γιατί φωτογράφιζε ή βιντεοσκοπούσε  σε δημόσιο χώρο, και ο αστυνομικός τον συλλαμβάνει ...επειδή έτσι του κατέβηκε!
΄Η πάλι ένας βλαξ δήμαρχος ή πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου απαγορεύει στον "Χ" μπλογκερ να βγάζει φωτογραφίες απο δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ ή το χειρότερο, ζητεί ...ανεκδότως την απομάκρυνση διαδικτυακού συντάκτη από την αίθουσα... 
Διαμαρτύρεται ο συντάκτης ,αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
Λέει ότι είναι δημοσιογράφος, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει. Και γιατί εξάλλου ;Τόν γνωρίζουν πολλοί, ειδικά στις επαρχιακές πόλεις! Ξέρανε ότι χθες ,ήταν ας πουμε σερβιτόρος ή αρχιτέκτονας, αλλά σήμερα με το μπλογκ του προσφέρει καθαρά δημοσιογραφικές υπηρεσίες με την ενημέρωση που προσφέρει επί καθημερινής βάσης στους επισκέπτες της σελίδας του. Και μάλιστα με εξαιρετικό φιλότιμο κι ευστοχία. 
Εν τάξει, δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, αλλά σήμερα συμπεριφέρεται με ώριμο ενημερωτικό επαγγελματισμό...Τι είναι ...πατάτας;. ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!

Ξαφνικά με το μπλογκ του έγινε πρωταγωνιστής στα δημόσια πράγματα της κοινότητάς του... Αλλά κάποια φαιδρά τζουτζέκια της θλιβερής συνοικιακής πολιτικής, αυτό δεν το δέχονται και κάνουν το παν για να υποβαθμίσουν το ρόλο του!
Η Ενωση Συντακτών Διαδικτύου βιώνει επι καθημερινής βάσης τέτοιες περιπέτειες ιδιοκτητών ιστοσελίδων  και εν τω μέτρω του δυνατού επεμβαίνει καίρια, κι ανάλογα με την περίπτωση ...τους διασώζει. 
Δείτε δυο πρόσφατα παραδείγματα:
*** Μπλογκερ συλλαμβάνεται γιατί σε δρόμο έβγαζε φωτογραφίες! Τον σέρνουν οι αστυνόμοι στο τμήμα... όπου τον κρατούν επί 5/ωρο για το τίποτε! Ευτυχώς ο άνθρωπος είχε το τηλέφωνο πάνω του , της Ε.Σ.Δ... ο πρόεδρος της οποίας αμέσως τηλεφωνεί  στον αστυνομικό διοικητή......του λέει όσα αυτός ξέρει... και σε 5 λεπτά ο blogger.αφέθηκε ελεύθερος...

*** Επείδή όμως ξέρετε η εξουσία είναι τρισυπόστατος ( Παπάς, Νωματάρχης, δήμαρχος )-Συγκοινωνούντα δοχεία είναι ...Έτσι στο συγκεκριμένο επεισόδιο... ο blogger ,που παρακολουθούσε μια δημόσια διαβούλευση ..ο δήμαρχος ...σφύριξε στον μαλάκα αστυνόμο και τον συνέλαβαν... κι έτσι δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του... Ποιά η αιτία της σύλληψης; Κρατηθείτε; Χρώσταγε μια κλήση τροχαίας... αξίας 60 ευρώ!

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ υπερασπίζεται τα μέλη της έναντι τέτοιων ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ,διπολικής οντότητας: ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ τον κρατικό υπαλληλίσκο, που κάνει τον κόκκορα και από την άλλη τον αμαθέστατο blogger στα περί Τύπου, επίσης κοκκοράκο... Κι έτσι γίνονται πολλά ανόητα κακαρίσματα!

Το πιο τελευταίο-χθεσινό- είναι η άγρια μάχη υπέρ των δικαίων μέλους μας που έγραψε " μαζέψτε τα αδέσποτα...γιατί θα πέσουν φόλες .." Αυτό από κάποιους βλάκες εξελήφθη ως προτροπή να σκοτώνονται τα αδέσποτα..και υπέβαλαν μήνυση κατά του δημοσιογράφου και μέλους μας.
Η  Ε.Σ.Δ με τους συνεργάτες της ..πέρασε αυτόματα στην αντεπίθεση και ξεβράκωσε όλη τη σπείρα των δήθεν ζωοφίλων ,ε μια μεγάλη έρευνα 20 ημερησίων  επεισοδίων!΄Ετσι κάνουμε εμείς...δεν αφήνουμε καρφίτσα να πέσει!

Όπως βλέπετε κι από τη συμπεριφορά της ιστοσελίδας αυτής της Ε.Σ.Δ... δεν κυνηγάμε να γίνετε μέλη μας... Δεν μας απασχολούν οι περίεργες αντιλήψεις σας περί ανωνυμίας κι άλλες ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ χαζομάρες! Τα έχουμε γραμμένα αυτά... τα χαβαλέ!
Από τη στιγμή που αναμιγνύεσαι στα κοινά είσαι επώνυμος, υπεύθυνος  και όχι πορδή... (και να μας συμπαθάτε...έτσι;) Αλλά πρέπει κάποτε να κατανοήσετε ότι αντιπροσωπεύετε σκορποχώρι κι άρα είστε ευάλωτοι στα καπρίτσια του κάθε ηλίθιου κυρίως επαρχιακού ηγεμονίσκου που σας βγαίνει μπροστά και σας εμποδίζει να ασκήσετε το έργο σας.
Είναι αναγκαίο -για σας- να γίνετε μέλος της ΕΣΔ.  

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣH KAΡΤΑ ...ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΕΣ! 


Όλα τα μέλη δόκιμα ή τακτικά εφοδιάζονται με δημοσιογραφική Ταυτότητα, η οποία ..περιορίζει τις δυσκολίες, ανοίγει πόρτες και παρέχει το απαιτούμενο κύρος .. στον κάτοχό της ώστε να αντιμετωπίζεται από τους σατραπίσκους με σοβαρότητα.
Αυτά. 
Η εγγραφή στο Σύλλογο είναι 20 ευρώ  ετησίως.
Με προχθεσινή απόφαση του Δ.Σ το ποσό μειώνεται στα 10 ευρώ έως τέλους του 2013... Σημειώστε δε ότι το κόστος έκδοσης της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ στοιχίζει 10 ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες! 
ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ όμως  ένα πακέτο...των 10 ευρώ!

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μια απλή αίτηση με τα πλήρη στοιχεία σας και τηλέφωνα...Και για να γίνεται τακτικό μέλος η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει βίον τουλάχιστον 2 ετών... Οι λοιποί εγγράφονται ως δόκιμα μέλη!
Ως μέλος... έχετε δικαίωμα του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι... Οι επόμενες αρχαιρεσίες θα γίνουν 30.6.2014.. Ειδοποιείστε μας για την υποψηφιότητά σας!

Για περισσότερα πάτε στην άνω μπάρα (κορυφή σελίδας εδώ) ΣΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
Και για την επικοινωνία σας. στο:  web.pressunion@gmail.com , H pressliberty@gmail.com

Και με την ευκαιρία παρακαλούμε όσα από τα παλαιά μέλη μας δεν ανανέωσαν την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013... να σπεύσουν! Διότι από το 2014 θα εκπέσουν της ιδιότητας τους ως μέλους.. της Ε.Σ.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου