Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΤΟΥ ΧΙΟΥ...ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ:
ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ... Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΊΝΑΙ ...ΑΡΕΤΗ! 
ΝΑΙ ΜΕΝ ...ΑΛΛΑ... ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.. ΙΔΟΥ:

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόλυση του Αλέξανδρου Τερζή από την εφημ. «Μακελειό» 




Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τερζή από την  εταιρεία «ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ», η οποία εκδίδει την ημερήσια εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ».

Η εξώδικη καταγγελία της σύμβασης του συναδέλφου, απεστάλη στην οικία του, κατά τη διάρκεια της κανονικής αδείας ανάπαυσής του και ενώ ο ίδιος βρισκόταν με την οικογένειά του σε διακοπές.
Ο συνάδελφος είναι προφανές ότι «τιμωρήθηκε» για την στάση του κατά τη διάρκεια των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και για την άρνησή του να συμμετάσχει στα απεργοσπαστικά φύλλα, που προσπάθησε να κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη εταιρεία. Άλλωστε, μετά το τέλος των κινητοποιήσεων, τότε, είχε λάβει διήμερη αναγκαστική άδεια (Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016).
Ούτε τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η απόλυση κοινοποιήθηκε λίγες μέρες προτού ο συνάδελφος συμπληρώσει 12μηνη εργασία στην εταιρεία, για την αποφυγή προφανώς της καταβολής αποζημίωσης και την αποστέρηση του εργαζομένου από όποια άλλα δικαιώματα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις αντεργατικές αυτές μεθοδεύσεις και παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό όσα λαμβάνουν χώρα στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» όπου οι συνθήκες εργασίας είναι «μεσαιωνικές».
Οι «πεζοδρομιακές» συμπεριφορές και η επικρατούσα αγοραία φρασεολογία που κυριαρχούν στο εργασιακό περιβάλλον της συγκεκριμένης εφημερίδας όχι μόνον καταστρατηγούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου αλλά και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου Αλέξανδρου Τερζή με όσα μέσα διαθέτει υπέρ των δίκαιων διεκδικήσεών του.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

***ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΈΝΣΤΑΣΗ; ΠΛΗΖ...ΡΩΤΑΜΕ!

3 σχόλια:

  1. Οι δημοσιογράφοι είναι σαν τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας . Πρέπει να εφημερεύουμε . Είναι λειτούργημα η δημοσιογραφία, και πολλοί την ασκούμε χωρίς αμοιβή οικονομική , γιατί αμοιβή είναι η χαρά της προσφοράς μας . Όπως υπάρχουν οι γιατροί του κόσμου , είναι και οι Δημοσιογράφοι του Κόσμου .
    Άλλοι απεργούν , αφού πρώτα θα υπάρχουν κάποιοι που να εφημερεύουνε .
    Το ίδιο είναι και η δημοσιογραφία , όσον αφορά τις απεργίες .
    Ο δημοσιογράφος ανήκει πρώτα στον πολίτη κι έπειτα στις ΕΝΩΣΕΙΣ ................. Ακόμα και σε κατάσταση πολέμου , τα ραδιόφωνα είναι ανεκτίμητης αξίας και ο λόγος είναι η πληροφόρηση που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου , ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
    Μετά Τιμής Βασιλοπούλου Παναγιώτα -
    Δημοσιογράφος ΕΣΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΑΑΑΑ , μην γίνει κανένα ΜΑΚΕΛΙΟ στον κόσμο , όμως και σας δω εκτάκτως να σπάει η Απεργία με Δελτία Ειδήσεων ......................................
    Μετά Τιμής Βασιλοπούλου Παναγιώτα - Δημοσιογράφος ΕΣΔ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή