Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Αφόρητες πιέσεις και εκρηκτικοί διάλογοι στο Eurogroup: «Μας σπρώχνετε σε εκλογές» - «Να πάτε»

dialogoiΩς ένα «πολύ κακό Eurogroup» περιγράφουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, αποτυπώνοντας το ασήκωτο κλίμα που επικράτησε και ένα περιβάλλον σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.
«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές», φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να λάβει μία ξεκάθαρη απάντηση: «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε να πάτε». Αυτό είναι τουλάχιστον το κλίμα των συνομιλιών, όπως το μεταφέρουν πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής»
.
«Ήταν ένα πολύ κακό Eurogroup», αναφέρει σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ευρωπαίος αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κύριου Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».
Πιο εγκρατής εμφανίζεται να ήταν ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος φέρεται να είπε στην ελληνική αποστολή: «Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου