Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Η ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΥ ...ΛΕΕΙ Η ΜΟΣΧΑ!!

Βίντεο σοκ: Η στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο 62χρονος Αντρέι Καρλόφ εκφωνούσε ομιλία όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστο

Συγκλονίζει το βίντεο όπου καταγράφεται η αποτρόπαια σκηνήτης δολοφονίας του πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ. 
 

Τον υψηλόβαθμο Ρώσο διπλωμάτη πυροβόλησε περισσότερες από μία φορές ένοπλος ο οποίος κατάφερε να μπει στην αίθουσα του κτιρίου όπου πραγματοποιούνταν έκθεση, χρησιμοποιώντας αστυνομική ταυτότητα, η οποία δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί εάν είναι πλαστή ή γνήσια.

Ο Αντρέι Καρλόφ βρισκόταν στο βήμα και εκφωνούσε ομιλία όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από τον άγνωστο δράστη. Στη συνέχεια του βίντεο ο δολοφόνος φαίνεται να κινείται ανενόχλητος, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι άνδρες που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη υπέστησαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το τι φέρεται να φώναξε ο δράστης αμέσως πριν εξαπολύσει την επίθεση αλλά και μερικές στιγμές μετά. Οι περισσότερες μαρτυρίες συμφωνούν ότι ο ένοπλος φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και ότι κατόπιν ανέφερε το Χαλέπι και την εκδίκηση. 

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass που επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές και φώναζε: «Βγείτε έξω!». Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άνδρας έλεγε: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ», ενώ άλλα μεταδίδουν ότι είπε τη φράση «Για το Χαλέπι» ή «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, ο ένοπλος είπε: «Όσο τα κράτη μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα νιώσετε ασφάλεια. Όποιος έχει μερίδιο για τη σφαγή στη Συρία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες».

Η Hurriyet τέλος μεταδίδει ότι ο δράστης, λίγες στιγμές μετά τη επίθεση, δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να βγει ζωντανός από την αίθουσα του μουσείου.

Ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου μετά από λίγη ώρα απεβίωσε, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ άλλα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους τραυματίες. Ειδικότερα, το CNN Türk αναφέρει πως υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως ο δράστης κατά την είσοδό του στο «Modern Arts Centre» είπε ότι ήταν αστυνομικός. ΠΗΓΗ : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου