Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΚ! Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!!! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ!
<Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αριστερός στην ιδεολογία, ξεπούλησε τον 24%του ΑΔΜΗΕ, γεμάτος χαρά, που έκανε το έργο για το...
οποίο είχε τοποθετηθεί σε αυτήν την θέση!!!

Το σχτικό δημοσίευμα που ακολουθεί είναι από το efsyn.gr
 

Στην κινεζική εταιρεία State Grid ανήκει πλέον το 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). 

Στην υπογραφή της συμφωνίας μετείχε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ, ενώ ο υπουργός δήλωσε ότι με την υπογραφή αυτή γίνεται ένα ακόμη βήμα στην πολύ στενή οικονομική σχέση της Ελλάδας με την Κίνα. Δέσμευσή μας είναι, είπε ο κ. Σταθάκης, οι μεγάλες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα που γίνονται το τελευταίο διάστημα να οδηγήσουν σε προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος των καταναλωτών, αλλά με στόχο και την προστασία του περιβάλλοντος. «Είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε βήμα - βήμα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της ενέργειας» είπε ο υπουργός. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο χρόνο ρεκόρ, όπως είπε, για τα παγκόσμια δεδομένα, με τον οποίο προωθήθηκε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλη η υπόθεση θα κλείσει εντός των χρονικών ορίων και συγκεκριμένα έως το τέλος Μαρτίου.
Ακόμη ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε τα εξής: «Αρχίζει με την υπογραφη αυτή ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ απο τη ΔΕΗ και είναι και η ολοκλήρωση ενός δύσκολου πρότζεκτ. Με μεγάλη ικανοποίηση αγοράζει το 24% του ΑΔΜΗΕ η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς στον κόσμο και η παρουσία της στη χώρα μας υπογραμμίζει όχι μόνο την εμπιστοσύνη προς τη ΔΕΗ και στη χώρα αλλά πρόκειται για στρατηγική συνεργασία. Ο ΑΔΜΗΕ έχει μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, άριστο δυναμικό και ο ρόλος του στην ηλεκτρική ενεργειακή ενοποίηση θα είναι σημαντικός με βάση τις διασυνδέσεις που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια καθώς αναμένεται η ενίσχυση των διασυνδέσεων και με άλλες περιοχές ανατολικά αλλά και με την Κρήτη και άλλα νησιά. Η ισχυρή παρουσία λοιπόν αυτή παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ δημιουργεί νέες προοπτικές και προυποθέσεις να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα πρότζεκτ. Προσβλέπουμε στη συνεργασία, όμως για να προχωρήσουμε και σε άλλα έργα καθώς ειδικεύονται και ενδιαφέρονται για τα έξυπνα δίκτυα στον κλάδο διανομής».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας Χου Βέί αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία που έχει για τη χώρα του η αγορά της Ελλάδας καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική ενώ έχει ρόλο και στα Βαλκάνια.
Είπε ακόμη ότι η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία στην Κίνα, διαθέτει τεράστια εμπειρία στα δίκτυα υψηλής τάσης αλλά και στα έξυπνα δίκτυα ενώ τόνισε ότι η State Grid σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στις αγορές της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου