Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016


ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ Σ.τ.Ε -ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝΚΑΝΑΛΙΩΝ !
Με ψήφους 15 έναντι 9 το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και ακύρωσε τον διαγωνισμό της κυβέρνησης. 
Συγκεκριμένα η διευρυμένη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, των συμβούλων Επικρατείας, με πλειοψηφία, 16 έναντι 9, έκρινε
 
1. Το βάσιμο,
 
2. το έννομο συμφέρον και
 
3. το παραδεκτό
 
των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Η Ολομέλεια προχώρησε ήδη στην ουσία της υπόθεσης επί των συνταγματικών και νομικών ζητημάτων που έχουν προκύψει.
 
Ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, ξεκίνησε ήδη και αναπτύσσει την εισήγησή του επί της ουσίας της υπόθεσης. Σύμφωνα με αντιπολιτευτικούς κύκλους, είναι πλέον μονόδρομος για τους Συμβούλους Επικρατείας, κατά το δεύτερο αυτό σκέλος, να κρίνουν αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, με τον οποίο αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και εκχωρήθηκαν στην κυβέρνηση και συνεπώς να κηρυχθεί παράνομος ο διαγωνισμός στον οποίο έχει ποντάρει πολιτικά, τόσα πολλά η κυβέρνηση.
 
Και μόνο ότι υπάρχει πλέον ισχυρή πιθανότητα να γίνουν δεκτές επί της ουσίας πλέον οι προσφυγές, δηλαδή να ακυρωθεί ο νόμος, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πολιτικό σκηνικό για την κυβέρνηση, που θα εξελιχθεί σε πολιτική κόλαση, αν τυχόν ακυρωθεί τελικά ο νόμος. Με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου