Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

 ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ. ΓΙΑΤΙ; 

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Παναγιώτα ΒασιλοπούλουREPORTAZ!



Στο Δήλεσι Βοιωτίας , η είδηση ,πως από το παράρτημα του ΕΛΤΑ Σχηματαρίου , όπου ήταν στο Δήλεσι , έγινε κατάχρηση Δημοσίου Χρήματος , είναι πλέον γεγονός.



Οι κάτοικοι του Δηλεσίου , έβλεπαν ,πως ενώ πλήρωναν τους λογαριασμούς τους,



ΔΕΗ, ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ- Σταθερή & Κινητή τηλεφωνίας , εισφορές συνδρομές που συνοδεύονται από έντυπο Ταχυπληρωμής, οφειλές Δημοσίου Ασφαλιστικών Ταμείων , ΦΠΑ , ΙΚΑ, ΕΤΑΚ, ΟΑΕΕ, Φ.ΕΙΣ , όπως και τέλη Κτηματολογίου και Τέλη Κυκλοφορίας.


Εδώ και χρόνια φημολογούνταν πως ενώ οι κάτοικοι είχαν τις απαραίτητες αποδείξεις πληρωμής , τα ποσά προσθέτονταν στους επόμενους λογαριασμούς. Όπως γίνεται στις κλειστές κοινωνίες , οι κάτοικοι άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι δεν πάει καλά και αναζήτησαν τις αιτίες. Από στόμα σε στόμα , εξαπλώθηκε η υπόνοια και ήταν αλήθεια.
Από υπεύθυνο άτομο ( που για δεοντολογικούς λόγους δεν θα αφήσω να υπονοηθεί κάτι) , του Παραρτήματος , γινόταν κατάχρηση Δημοσίου Χρήματος.
Οι καταγγελίες μαζεύτηκαν σωρό και η υπόθεση πήρε σάρκα και οστά με καταγγελίες στο Α.Τ. Σχηματαρίου.
Ο κύριος υπεύθυνος του παραρτήματος , που είχε το παράρτημα στο όνομα του , έχασε την κυριότητα του Παραρτήματος του Ταχυδρομείου. ( Δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση αν από τους δύο υπευθύνους και αντιπροσώπους , από ποιον έγινε η κατάχρηση ).
Η περιοχή μιλάει για ένα ογκώδες ποσό ,του ύψους των 20.000 ευρώ, οι αρχές όμως ούτε το διέψευσαν ούτε το επαλήθευσαν σε έρευνα μου. Αυτό που θέλω να διατυπώσω προς ενημέρωση ως οφείλω , με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, είναι πως με νόμιμες οδούς στην επίσημη έρευνα μου , με καθόλα νόμιμο τρόπο, οι δημόσιες Υπηρεσίες , όπως το ΕΛΤΑ Σχηματαρίου , και το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, κρατούν κλειστά τα στόματα, και ενώ ήδη υπάρχει η είδηση , κινεί την περιέργεια πραγματικά γιατί κρατούν εφτασφράγιστα τα στοιχεία , όπου κατόπιν νόμιμης αίτησης μου , απόρριψαν τη νόμιμη αίτηση που υπέβαλα , για να λάβω την ειδησεογραφία .

( Εδώ επικαλούμαι , πως η δημοσιογραφική έρευνα και ο δημοσιογράφος , δικαιούται να έχει πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης , σύμφωνα με το α.14&1και 2Σ όπου κατοχυρώνουν την διεξαγωγή της Δημοσιογραφικής Έρευνας. Υπό τον όρο ότι θα διενεργηθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας . Το πρώτο εδάφιο της πρώτης παραγράφου α.5ΑΣ κατοχυρώνει μια θετικού περιεχομένου αξίωσης παροχής πληροφοριών από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς στην ελεύθερη διεξαγωγή της Δημοσιογραφικής Έρευνας .Για να κλείσω κάπου εδώ την δημοσιογραφική μου τοποθέτηση, για λόγους που παρακάτω στο Ρεπορτάζ μου θα αιτιολογήσω , το α.10&3Σ σύμφωνα με αυτό : Η αρμόδια Υπηρεσία ή Αρχή υποχρεούται να απαντά σε αιτήματα παροχής πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων μέσα σε ορισμένη προθεσμία που ο Νόμος ορίζει . Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα όπως ο Νόμος ορίζει........ )

Τα ερωτήματα που γεννά η παρεμπόδιση της δημοσιογραφικής μου έρευνας , είναι πολλά. Γιατί τόση σιωπή ; Όπως τους ανέφερα σε επικοινωνία μου με τις αρμόδιες αρχές , είναι πως όταν η είδηση είναι υπαρκτή , και έχει γίνει αδίκημα σε βάρος των κατοίκων , τότε ποιος είναι ο λόγος που παρεμπόδισαν το λειτούργημα μου και το δικαίωμα των κατοίκων της Τοπικής Κοινωνίας εδώ στο Δήλεσι για πληροφόρηση ;
Η κατάληξη είναι πως στην υποβολή της αιτήσεως μου στο Α.Τ Σχηματαρίου , για να γράψω ένα ολοκληρωμένο Ρεπορτάζ , μου απάντησαν αρνητικά.
Από μεριάς μου , Σχόλιο κανένα , Απάντηση καμιά .

Ρεπορτάζ : Βασιλοπούλου Παναγιώτα – Δημοσιογράφος -Ρεπόρτερ – Φωτορεπόρτερ

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα και που κρατούν οι αρχές τα στόματα κλειστά , η έρευνα μου συνεχίζεται, υπάρχει και πλάγιος τρόπος !!!!!!!!!!!
    ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή