Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ενας νέος …συγγραφέας, ηλικίας, μόλις 77 ετών!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΟΣ …ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΗΜΙΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ο Γιώργος Μπαρδάκος είναι γνωστός κάτοικος της Αγίας Παρασκευής, μια και επί δεκαετίες διατηρούσε επιχειρήσεις προκατασκευασμένων κατοικιών, επί της Λ.Μαραθώνος, λίγο πιο πέρα από τη γέφυρα –δεξιά μεριά κι αντίκρυ από τον Τσόκα. Σήμερα συνταξιούχος και πάντα μόνιμος κάτοικος της Αγ. Παρασκευής αποφάσισε να γράψει το βιβλίο ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΥΛΗΣ, που ως σκηνικό έχει τα πέτρινα χρόνια του εμφυλίου και με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πατέρα του Δάσκαλο, που φαίνεται ότι σημάδεψε τον Γιώργο, ώστε, τιμώντας τον, να τον αναστήσει σήμερα μέσα από τις τρυφερές και γλαφυρές σελίδες του συναρπαστικού βιβλίου του. Ο Ο Γιώργος Μπαρδάκος δεν είναι άσχετος προς τη “ξυνγραφή” …Πάντα έγγραφε, ακόμη και ποίηση… Αλλά μόλις τώρα βρήκε την ευκαιρία να κάνει κάτι ολοκληρωμένο, όπως η θαυμάσια αφήγησή του στο “ Μυστικό της πίσω αυλής”, για το οποίο οι γνωστοί βιβλιοκριτικοί Αρετή Γκιωνάκη- Νίκος Δεληγιάννης γράφουν με θέρμη:


“Το βιβλίο του Γιώργου Μπαρδάκου «Το μυστικό της πίσω αυλής» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014 από τις «Πνοές λόγου και τέχνης».
Με απλό τρόπο ο συγγραφέας και καθαρότητα λόγου μας διηγείται όλες τις εξελίξεις εκείνων των χρόνων, φέρνοντας στο φως, πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και καταστάσεις που έζησε όχι μόνο στον οικογενειακό, όσο και στον κοινωνικό περίγυρό του.
Οι περιγραφές του άρτια δομημένες, με δεξιοτεχνία στη γραφή, γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, καλύπτοντας σημαντικές πτυχές της νεότερης ιστορίας.
Είναι μία κιβωτός μνήμης, με εξαιρετική πλοκή, όχι μόνο, για όλα αυτά που διηγείται, αλλά και για τα μηνύματα ανθρωπισμού που περιέχει. Η ιστορία που περιγράφεται στο βιβλίο δεν είναι μόνο μια οικογενειακή ιστορία. Είναι η δύσκολη πορεία που βίωσαν χιλιάδες οικογένειες της πολύπαθης χώρας μας, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και του αδελφοκτόνου σπαραγμού που ακολούθησε. Μεγάλα γεγονότα, τραγικές καταστάσεις, σχέσεις ανθρώπων που δοκιμάστηκαν, αποτυπώνουν την τοιχογραφία της Ελλάδας εκείνη την εποχή.
Τα παιδικά μάτια που αντίκρισαν τη φρίκη του πολέμου τα σκληρά αυτά χρόνια, είναι τα μάτια μιας ολόκληρης γενιάς, η οποία έχασε μεν την αθωότητα με την πρώτη σφαίρα του πολέμου, αλλά «κέρδισε» την ωριμότητα. Περιπέτειες συγκλονιστικές που καταγράφονται με γλαφυρότητα στις σελίδες αυτού του βιβλίου και προκαλούν αμέριστη συγκίνηση στον αναγνώστη.

Αρετή Γκιωνάκη - Νίκος Δεληγιάννης “

Καλοτάξειδο να είναι “ΤΟ Μυστικό της πίσω αυλής” σου ευαίσθητε Γιώργιε Μαρδάκο, διπλά συνάδελφε στην συγγραφή,αλλά και στις ένδοξες ένοπλες δυνάμεις, όπου συνυπηρετήσαμε ως “αδελφές”…στο Τάγμα Υγειονομικού στο ηρωϊκό Κιλκίς …της λούφας και παραλαγής!

Προς αποφυγή παρεξήγησης… : Τους υπηρετούντες στο Υγειονομικό του Στρατού  τους αποκαλούν “αδελφές”…νοσοκόμες…δηλαδή.
ΑΠ.ΒΡΑΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου