Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ..ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΡΘΙΟΙ!

ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..

1)  Πέθανε ο δημοσιογράφος Μάρνης Σκουντριδάκης
΄Ενας καλός, χαμηλών τόνων και υψηλού ήθους δημοσιογράφος ,ο Μάρνης Σκουντριδάκης μας εγκατέλειψε, πλήρης ημερών θα λέγαμε....Το πιο περίεργο:...δεν βρήκαμε ούτε μια φωτογραφία του. Έτσι ήταν ο Μάρνης...πάντα διακριτικός,  αφανής, αν και διατέλεσε και καλλιτεχνικός συντάκτης στην παλαιά καλή εφημερίδα ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ της Ελλενίτσας Βλάχου... Έτυχε να συνεργαστούμε πολλές φορές.. Την τελευταία φορά πρέπει να ήταν το 1992, όταν με "διαπίστευσε" ως ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΉ  ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ" και κάναμε αισθαντικές ανταποκρίσεις με τον τίτλο ΕΔΩ ΤΙΡΑΝΑ, αλλά από τα Γιάννενα.. Πού να διαβιώσεις εκείνη την εποχή  στην Αλβανία... Ανεβοκατεβαίναμε καθημερινά...
Α, ναι υπήρξα, ως διπλωματικός συντάκτης, και Αλβανολόγος  πρωτοπόρος, Εχω βάλλει σημαντικό λιθαράκι στο να σπάσουν οι πάγοι μεταξύ Αλβανίας -Ελλάδας... γι αυτό κι ο Μάρνης ως Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ... προέβη στην ...τολμηρή απόφαση της διαπίστευσής μου ως ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αλβανία...
Θυμάμαι τη φιλική συμβουλή του: " Κάτσε εδώ θα στεριώσεις στην ΕΡΤ... "
--Μα ήμουνα στην ΕΡΤ πριν από σένα Αρχισυντάκτης... μα με  διώξανε... περίπου ...με ανάγκασαν να φύγω με μείωση στο ήμισυ του μισθού μου... γιατί εκεί που κάθεσαι ήταν ένας άλλος συνάδελφός που δεν ήθελε να παίρνω...τόσο πολλά...και αυθαίρετα επέβαλε την περικοπή των αποδοχών μου...
--Πάντως άκουσέ με... Μείνε εδώ δίπλα μου...ψέλλισε ευγενικά ο καλός Μάρνης.
Πιθανόν να είχε και δίκαιο γιατί θα τα "μάσαγα" κι εγώ ...αργότερα, θα εξελισσόμουν σε λαμόγιο.Θου Κύριε... ΄Οχι πως έβγαζα πολλά τότε επί χούντας, (σίγουρα έβγαζα  περισσότερα από άλλους, με μπλοκάκι έτσι;) αλλά έκανα πολύ δουλειά (καθημερινή  εκπομπή, (τρέχοντα ρεπορτάζ) στις 6 ώρα το απόγευμα, ...σχολιαστής πολιτικο-διπλωματικός το βράδι στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων... και καθημερινές βάρδιες νυχτερινές ,σύνταξης Δελτίων Ειδήσεων ... Για ραδιόφωνο μιλάμε ..τότε δεν υπήρχε τηλεόραση!
Μεγάλη περιπέτεια εκεί στους ραδιοθαλάμους  της ΕΡΤ στο Ζάππειο, την υπόγα του ιστορικού Ζαππείου...
--Αχ Ρε Μάρνη τι μου τα θυμίζεις όλα αυτά.. Θα σε θυμάμαι πάντα σαν μια ευγενή παρουσία στον  δύσκολο, αλλά όμορφο τότε ελληνικό Τύπο..Ξεχώριζες με τη σεμνότητά σου, τη διακριτικότητά σου ανάμεσα στους πολλούς του Αθηναϊκού Τύπου...
Είμαι λυπημένος, αλλά αναπόφευκτο.Κάποτε το καντήλι μας τελειώνει. Μόνον μια ευχή: Οι δικοί σου, όσοι σε γνώρισαν να θυμούνται την ποιότητα του σκαριού σου... Τι να σου πω ρε φίλε...Μόλις προχθές σε θυμήθηκα και σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί σου... και σήμερα το πρωϊ, είδα στο κομπιούτερ το μαντάτο... σου και πάγωσα.. Με πρόλαβες  ρε φίλε, Μάρνη!..
Απ.Βραχ.

Η τυπική είδηση της θανής του ΜΑΡΝΗ ΣΚΟΥΝΤΡΙΔΑΚΗ, έχει ως εξής:

Χθες «έφυγε» από την ζωή ο δημοσιογράφος, Μάρνης Σκουντριδάκης. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών.
Ξεκίνησε από ρεπόρτερ, έγινε αρχισυντάκτης αλλά και διευθυντής στις εφημερίδες «Απογευματινή», «Καθημερινή», «Ελεύθερος Τύπος» και «Ακρόπολις».
Μάλιστα, διετέλεσε γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ και Διευθυντής Νέων Μέσων Επικοινωνίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σήμερα στις 15.30 κηδεύεται στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.
2) Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ
Έφυγε από τη ζωή στο Λονδίνο σε ηλικία 59 ετών ο Γιάννης Καραβίδας, μια από τις πιο γνωστές φωνές της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC.
Ο Γιάννης Καραβίδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τέλειωσε το Γυμνάσιο στο Πειραματικό. Μοναχογιός, ο Γιάννης έφυγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Έσεξ, όπου ειδικεύθηκε στη συγκριτική λογοτεχνία και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του.

Στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC άρχισε να δουλεύει το 1985, έως το 2005 όταν η Ελληνική Υπηρεσία μαζί με 9 άλλες έκλεισε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. 

Μετά την αποχώρησή του από το BBC, ο Γιάννης Καραβίδας εργάσθηκε στο ΣΚΑΪ.
***
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΒΙΔΑ

Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί τον πρόωρο χαμό ενός ιδιαίτερα μορφωμένου, πολυτάλαντου, μαχητικού και ευσυνείδητου μέλους της, του Γιάννη Καραβίδα, μιας από τις πιο γνωστές φωνές της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC. 
Ο Γιάννης Καραβίδας χρωμάτισε και σφράγισε με τη φωνή του την Ελληνική Υπηρεσία του BBC για μια μεγάλη περίοδο είκοσι ετών, από το 1985 έως το 2005. Ιδιαίτερα καταρτισμένος και με σπουδές στη συγκριτική λογοτεχνία, διακρίθηκε επίσης ως ρεπόρτερ στην τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη και ανάλυση των διεθνών εξελίξεων.
Εκφράζουμε στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου