Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΤΟΥ ..ΕΒΡΟΥ


ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "NO NAME" ΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 
θα πάρουν το ζυγολόγιο της ...(αν)αξιοπιστίας τους!!!

Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος.
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου. 


Σε γνωστό blog της Αλεξανδρούπολης που θέλει να πιστεύει πως κάτω από την ομπρέλα της εικονικής ανωνυμίας, μπορεί μαζί με τους εφιάλτες του να ισοπεδώνει αξίες και προσωπικότητες αλλά... ακόμα και την νοημοσύνη των αναγνωστών, αναρτήθηκε κείμενό του με τίτλο:
 
"ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΕΝΑ ΣΩΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" 

Κάνει λόγο για απώλεια της τοπικής τηλεόρασης, που με τη γενικότερη έννοιά της, περιλαμβάνει δύο τηλεοπτικά συγκροτήματα. Τα οποία όμως, (όπως υποψιάζομαι ο διαχειριστής του) μάλλον επιθυμεί να κλείσουν αφού πρώτα απολυθούν ή παραιτηθούν οι εργαζόμενοι σε αυτά, που σύμφωνα με την άποψη της σελίδας του, αντί να ανέχονται την καθυστέρηση της πληρωμής τους είναι καλύτερα να... μείνουν άνεργοι!!! 


Κατηγορεί τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς... 

Επειδή υπήρξα για πολλά χρόνια στην "καρδιά" του τηλεοπτικού χώρου και για πολλά από αυτά στην Αλεξανδρούπολη, γνωρίζω πολύ καλά πως... στις ανθηρές εποχές και οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, όχι μόνο πλήρωναν την ημερομηνία που έπρεπε, αλλά και ευεργέτησαν εργαζόμενους! 

Και τα δύο κανάλια!!! 

Μάλλον πολλοί άλλοι το ξέχασαν! 

Φαντάζομαι πάντως πως ακόμα και σήμερα τα τοπικά κανάλια δεν αδικούν τους συνεργάτες τους από πρόθεση! 

Η οικονομική δυσπραγία δημιουργεί έντονους κραδασμούς και για τις δύο πλευρές με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Για τους εργαζόμενους μεγάλο το κακό όταν, επωμιζόμενοι δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, πρέπει (όταν έτσι είναι) να υποστούν και την καθυστέρηση της πληρωμής τους! 

Αν όμως κλείσουν κι αυτές οι επιχειρήσεις από που έστω και με καθυστέρηση θα περιμένουν να πληρωθούν; 

Ή μήπως θα τους προσλάβει στην ιστοσελίδα του ο (άνεργος;) διαχειριστής - πειρατής blogger;;; 

Τέλος το ...βλακόλι, εύχεται λέει στην Έλενα Σώκου και σε όσους βρεθούν στην ίδια θέση, γρήγορη αποκατάσταση. Άρα δεν έχει σκοπό να τους προσλάβει! Τους προτρέπει όμως σε παραιτήσεις!!! 

Απορία... 
Γιατί τέτοια εμπάθεια για τα τοπικά κανάλια; 
Γιατί τέτοια εμμονή για παραιτήσεις εργαζόμενων σ αυτά; 
Υπάρχει περίπτωση να είμαστε όλοι αποδέκτες της οδυνηρής εξωτερίκευσης κάποιας ψυχοτραυματικής εμπειρίας ενός δυστυχισμένου που κάποτε... απολύθηκε από το ένα εκ των δύο τηλεοπτικών συγκροτημάτων και παρά τις παρακλήσεις του ποτέ δεν ξανάγινε δεκτός; Αν και ρητορικό το ερώτημα ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...! 

Για να τελειώνουμε με το θέμα της αγαπητής συναδέλφου, είμαι βέβαιος πως είναι ένα από τα συστατικά της Δέλτα τηλεόρασης, αξιόλογος κρίκος στην αλυσίδα της ενημέρωσης και καθημερινή συντροφιά της Θρακιώτικης οικογένειας. 

  Μην ανησυχείτε λοιπόν...η Έλενα δεν παραιτήθηκε! θα το διαπιστώσετε μόλις περάσει το Σαββατοκύριακο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες που έτσι κι αλλιώς από διαφορετική θέση ο καθένας, όλοι αντιμετωπίζουμε στη σημερινή Ελλάδα, θυμηθείτε! (την γνωρίζω χρόνια, την ξέρω καλά!) δεν θα τη χάσετε από την καθημερινή σας τηλεοπτική παρέα  


 Σε κάθε περίπτωση πάντως, μέσα από αυτές τις γραμμές δοκιμάζονται... η αλήθεια, η σοβαρότητα, η γνώση και η αξιοπιστία της εναλλακτικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου