Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ...ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!


ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ..ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ-ΚΡΙΜΑ! Η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ …ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ!

Η ΜΑΪΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ!



________________________________
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΙ & ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΊ .. Εκτός κι αν οι αλαφροίσκιωτοι “ συντάκτες .. γίνουν δημοσιογράφοι-ρεπόρτερς.”που δεν προβλέπεται λόγω καταγωγής… Ποιός είναι αυτός ο Τσουκαλάς, ο Νέτας, (Βιτόριο ντι Νέτα) , ο θλιβερός Κιάος… κι  η “Εφημερίδα των Συντακτών”_______________________________________

efimerida_syntaktvn1[1]

 Πάντα τα γεννητούρια μιας Εφημερίδας είναι μεγάλη χαρά. Ο δε θάνατος .. μέγιστη απώλεια, όπως όλοι αισθανθήκαμε με τη φυγή, την άτακτο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.. 

1-Ξεφυλλίσαμε τη νέα απόπειρα των ορφανών-απολυθέντων συντακτών της πάλαι ποτέ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και το σοκ ήταν αναπόφευκτο. 

Οι δημιουργοί της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ , λειψοί από φαντασία κάθησαν & δημιουργικότατα αντέγραψαν καρμπόν- ‘ολες τις λεπτομέρειες της εφημερίδας όπου εργάζονταν , χωρίς να είναι σε θέση να καταθέσουν κάτι πιο νεωτεριστικό και καινοτόμο. Σκέτο καρμπόν!
Παρά το ότι εμφανίζονται να κυκλοφορούν ως…..“έμπειρο騔 δημοσιογράφοι, δεν διδάχθηκαν το δόγμα πως τα πρωτότυπα δεν αντιγράφονται… δεν απομιμούνται, διότι εν τέλει καθίστανται καταγέλαστα κι ανυπόληπτα. 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είχε τη δική της προσωπικότητα.Η νέα εφημερίδα που μας προέκυψε ατυχώς δεν έχει προσωπικότητα!
Είναι μαϊμου…της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ιμιτασιόν!
2-Είθισται, αν μη τι άλλο όταν πρωτοκυκλοφορεί ,μια νέα εφημερίδα,αν μη τι άλλο φιλοδοξεί να έχει και μια αποκλειστικότητα, στο πρώτο τουλάχιστον τεύχος της… Μια μικρή μπόμπα, όπως θα λέγαμε στη δημοσιογραφική εσωτερική διάλεκτο. Και δεν είχε !Κρίμα! Όπερ σημαίνει πως είναι ορφανή από σαϊνια ρεπόρτερς τύπου Βραχιολίδη, Σπύρου Καρατζαφέρη κ.α. ..τσακαλιών του ρεπορτάζ που κάθε άλλο σπανίζουν στη δημοσιογραφική πιάτσα σήμερα! 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ δεν έχει ούτε ένα σαϊνι! Δεν τήρησε τον παγκοσμίως πάγιο κανόνα …που σημαίνει ότι δεν διαθέτει ούτε έναν ρεπόρτερ που να είναι σε θέση να κομίσει , έστω ένα μικρό scoop ….για την τιμή των όπλων!

Μα πως μπορεί να κάνει scoop;. Με τα άκαπνα ..στο ρεπορτάζ ονόματα που είδαμε στο πρώτο φύλο της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ;.. Τα περισσότερα …δυναμικής ΚΑΠΗ; 

3) Βλέπουμε ένα τσούρμο δημοσιογράφων κατηγορίας ΚΑΠΗ, όπως Νέτας, Κιάος κ.α που και στην προ ΚΑΠΗ πορεία τους ΟΥΔΕΝ σοβαρόν προσέφεραν στο ρουν της δημοσιογραφίας πέραν των γκρίζων σκέψεών τους, αριστερών.. προοδευτικών- τάχα- αποκλίσεων.. 

4- ΟΛΗ η δομη της νέας εφημερίδας είναι αριστερίστικων τοποθετήσεων, την ώρα που τα αριστερά, κομμουνιστικά, σοσιαλιστικά , καπιταλιστικά ναρκωμανή κομματικά σκευάσματα έχουν από πολλού ληγμένη ημερομηνία! 

Και πως τολμήσατε να βγάλετε εφημερίδα , χωρίς κάτι το νέο…; Με παλαιά δοκιμασμένα σαραβαλιασμένα υλικά; Χώρια βέβαια που και ο τίτλος σας ,είναι πολυχρησιμοποιημένος στα τελέυταία 50 χρόνια.. σε κάθε περίπτωση κλεισίματος εφημερίδων… ;

5-Και πως οι αριστερόφερνοι αυτοί συντάκτες του νέου εφημεριδιακού σκευάσματος αυτού, δεν έχουν καμιά σοβαρή δημοσιογραφική κατάθεση, πέραν των γνωστών μαλακοειδών απόψεων της αριστεράς και της προόδου…που με άφθονο διούρηση εκτόξευαν από τις επάλξεις της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑΣ… σιτιζόμενοι από τον αείμνηστο Κίτσο;. Που ετέχθη… εις την φάτνη του Αλέκου Φιλιππόπουλου, μια κι ο ίδιος ο καράβλαχος δεν σκάμπαζε από δημοσιογραφία; 

6- Ιδιον των ανθρώπων του Τύπου είναι να πρωτοτυπούν. Απουσιάζει το καθοριστικό αυτό στοιχείο από τη νέα εφημερίδα .Είναι και σαν κασέ .. ακόμη πιστό κλισέ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ … και τούτο δεν είναι τόσο έντιμα καθαρό. Διότι ό,τι πεθαίνει δεν ανασταίνεται και προ παντός ούτε απομιμείται με τη κοντόθορη αντίληψη… “άντε θα ξαναφέρουμε και κάποιους παλαιούς αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας σε μας.
…’Αρα τι πρέπει να κάνουμε να χαρούμε ή να μας πιάσει κατάθλιψη με τη νέα απόπειρα αδαών συντακτών περί εκδόσεως εφημερίδων..;Μια ζωή τρώγανε ψωμί από τον Κίτσο, ως υπάλληλοι.. χωρίς ποτέ να έχουν καταλάβει πως ο Κίτσος τα έφερνε … βόλτα εκδοτικά ! Για να ξεφύγεις από την υπαλληλική εξάρτηση, χρειάζονται όρχεις… όχι φαντασιώσεις σπουδαιοφάνιας τύπου Νέτα και Κιάου… αλλά τύπου .. Χατζηνικολάου., Θέμου Αναστασιάδη… Πέτρου Κωστόπουλου…Δημήτρη Ρίζου… από τη νεότερη φουρνιά παραδοσιακών δημοσιογράφων .. που γίνανε και εκδότες…

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ..ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, κατά τον κανόνα ΠΑΝΤΑ- είναι θνισιγενείς… εκτός κι αν έχουν τη φλόγα ενός Αλέκου Φιλιππόπουλου που δημιούργησε τη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ως εφημερίδα συντακτων!, πλην όμως φαγώθηκαν οι συντάκτες .. και κυριάρχησε ο βλάχος Κίτσος! Αυτά και ο Θεός βοηθός στη νεα εφημερίδα των ερασιτεχνών του Τύπου, έστω κι αν παριστάνουν τον επαγγελματία!
Το δείξανε από το πρώτο τεύχος τους. Κρίμα! 
Μετά  βαθέως πόνου
Η TΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ

2 σχόλια:

  1. ... δηλαδή, έτσι για να ενημερωνόμαστε, οι κ.κ. Χατζηνικολάου, Κωστόπουλος, Ρίζος, Αναστασιάδης είναι τα ινδάλματά σας;
    ... τραγικό ...
    ... αλλά προφανώς είστε νέοι στο επάγγελμα - άλλες παραστάσεις ...
    ... όσο για τη συνολική κριτική στην "ΕτΣ", αναρωτιέμαι τί άλλο θα έγραφε η Μάνια ...
    ... έρρωσθε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απλή αναφορά των ονομάτων αυτών σημαίνει ότι είναι και ινδάλματα μας.. Χριστέ και Κύριε!Μήπως θέλεις να σου βγάλουμε το φάκελλο τους; Καλά παιδιά όλοι τους είναι οι της νέας εφημερίδας, αλλά παλαιάς κοπής.. Θα δεχόμασταν την αντιγραφή, το scoop αναζητούσαμε ... Τώρα να κάνουμε και κριτική ζητάς... Το ότι αριστεροφέρνει ..προοδευτικά η εφημερίς είναι δείγμα πρωτοτυπίας σε εποχές που όλα οι πολιτικές ιδεοληψίες ψωφίσανε; Ούτε κι εδώ πρωτοτυπεί..
    Τί να κάνουμε... Έρρωσθε.. αρχεόπληκτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή